Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

22 Mai 2019
 207    0

Dan Voiculescu a demisionat din Senat

Dan Voiculescu
Senatorul Dan Voiculescu a anuntat, luni, in plenul Senatului, ca demisioneaza din functie, la mai putin de o saptamana dupa ce depusese juramantul ca senator. El si-a motivat gestul prin faptul ca in ultima perioada au existat "speculatii" cu privire la faptul ca imunitatea parlamentara pe care o presupune statutul de senator ar impiedica "actul de justitie" in cazul dosarului sau.

"Am o scurta declaratie legata de faptul ca in ultimul timp se speculeaza foarte mult ca imunitatea a devenit o piedica in realizarea actului de justitie, fie ca e vorba de imunitatea parlamentara, fie ca e vorba de imunitatea prezidentiala. Pentru ca exista un dosar in justitie in care am fost implicat, a fost inclus numele meu in acest dosar, am luat decizia ca incepand de astazi, 28 ianuarie 2013, sa renunt la imunitatea parlamentara, astfel incat justitia sa poata sa-si faca datoria, ca atare demisionez din Senat", a declarat Voiculescu.
De asemenea, presedintele Senatului, Crin Antonescu, a precizat ca a luat act de demisia lui Voiculescu.
Procesul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), in care este inculpat senatorul Dan Voiculescu, va fi reluat in 31 ianuarie de catre inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care a admis cererea procurorilor anticoruptie de urgentare a judecarii cazului.
Demisia sa determina mutarea procesului sau de la instanta suprema, competenta sa judece parlamentari, la Tribunalul Bucuresti. Voiculescu a recurs la un gest similar la finalul legislaturii trecute.
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca a fost surprins de decizia lui Dan Voiculescu de a demisiona din Senat, insa din punct de vedere politic nu poate comenta gestul acestuia.

Ungureanu: „Este un gest incalificabil”

Liderul FC, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat luni ca demisia lui Dan Voiculescu din Senat are ca scop "intarzierea intalnirii cu justitia", mentionand ca este un gest "incalificabil" si ca formatiunea pe care o conduce il va sustine pe Iulian Craciun la alegerile partiale din colegiul acestuia.
Ungureanu a fost intrebat cum vede demisia anuntata de Dan Voiculescuin plenul Senatului.
"Este proba foarte evidenta a felului in care este tratata o institutie foarte importanta pentru democratie, e vorba de Legislativ, si in special Senatul. Este o bataie de joc fara margini si lucrul acesta ne indeamna sa credem ca aceasta sedinta a plenului arata ca si cum ar fi fost aranjata pentru a-l vedea pe domnul Voiculescu incercand sa scape de justitie. Este incalificabil, nu am crezut ca o sa putem ajunge intr-o tara care se doreste europeana sa asistam la un asemenea joc, pe cat de transparent, pe atat de lipsit de morala", a sustinut Ungureanu.
El a mentionat ca demisia lui Voiculescu are ca scop "intarzierea intalnirii cu justitia".

Citeste si...

29 Ianuarie 2013
 971    0
29 Ianuarie 2013
 916    0
28 Ianuarie 2013
 1124    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu