Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

Acum 16 ore
 271    0

Pacientii vor plati partial serviciile din spitale

Pacientii vor plati partial serviciile din spitale
• In martie 2013, vom incepe introducerea coplatii, reprezentand o suma fixa modesta in functie de serviciile furnizate, in sectorul spitalicesc, exceptand serviciile de urgenta

Pacientul va plati, din luna martie a acestui an, o suma modica (coplata) pentru servicii asigurate in spitale,cu exceptia celor de urgenta, conform scrisorii de intentie convenita de Guvern cu FMI si obtinuta de MEDIAFAX. "In vederea rezolvarii dezechilibrelor financiare din sectorul de sanatate, suntem hotarati sa aplicam urmatoarele masuri: in martie 2013, vom incepe introducerea coplatii, reprezentand o suma fixa modesta in functie de serviciile furnizate, in sectorul spitalicesc, exceptand serviciile de urgenta; in urma discutiilor cu FMI, am ajuns la concluzia ca putem sa introducem numai limitat si pentru o perioada de timp, ca sa putem sa controlam costurile din sectorul cel mai cheltuitor, si anume sectorul spitalicesc, o coplata care, asa cum am convenit cu FMI, sa aiba o valoare modesta, in sensul in care ea sa fie utilizata strict pentru controlul costurilor. Adica, sa stim cum se intra, cum se utilizeaza si cum se iese din sistem", a explicat ministrul Sanatatii.
"Vom continua sa revizuim lista medicamentelor compensate si vom introduce mecanisme pentru reducerea perioadei de spitalizare si cresterea gradului de utilizare a serviciilor ambulatorii", se arata in document. Guvernul a amanat de mai multe ori introducerea coplatii in sanatate. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat, ieri, ca masura coplatii in sistemul sanitar va fi implementata cu o "valoare modesta", doar in sistemul spitalicesc, incepand cu 1 martie 2013, la momentul externarii.

Citeste si...

29 Ianuarie 2013
 1014    0
29 Ianuarie 2013
 1002    0
29 Ianuarie 2013
 947    0
29 Ianuarie 2013
 893    0
28 Ianuarie 2013
 1084    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu