Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

Acum 11 ore
 211    0

Un nou val de infectii respiratorii severe la Cluj

Inca doua cazuri de gripa porcina s-au confirmat la Cluj la sfarsitul saptamanii trecute. Medicii atrag atentia ca urmeaza un nou val de infectii respiratorii severe si ca ar fi indicat sa nu ne tratam acasa, ci sa cerem ajutorul specialistilor.

Medicii de familie
sunt luati cu asalt de pacientii care au febra si se simt rau. Acestia sustin ca, numai in ultima saptamana, numarul pacientilor care s-au prezentat la cabinet a crescut cu aproximativ 20%.

"Numarul de viroze a crescut. Avem 2.025 de cazuri fata de 1.785 cate au fost inregistrate saptamana precedenta. Circulatia virusului gripal isi face simtita prezenta", a declarat dr. Mihai Moisescu, director adjunct al Directiei de Sanatate Publica Cluj.

Medicii spun ca si modul in care este abordata boala difera de la un pacient la altul.

"Pacientul se trateaza destul de ciudat. Primul loc unde se adreseaza este farmacia, desi nu acolo trebuie sa se adreseze. Iar in masura in care au anumite medicamente, gen antibiotice, le iau acasa motivand ca acestea le-au avut la indemana", spune si dr. Anca Balan, medic de familie.

La Cluj, tot mai multe persoane aleg sa se vaccineze impotriva gripei. Daca pana acum dozele de vaccin ramaneau pe stocul medicilor de familie, acum acesta a fost epuizat.
sursa:citynews.ro

Citeste si...

28 Ianuarie 2013
 1281    0
28 Ianuarie 2013
 1019    0
28 Ianuarie 2013
 1141    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu