Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

15 Ianuarie 2019
 302    0

Fabrica de 1 miliard de euro la Cluj

Indienii de la Tata Motors ar putea prelua vechea fabrica Nokia de la Jucu, devenind astfel al treilea mare producator de masini din Romania, anunta publicatia olandeza Autoweek.

Conversia fabricii la productia de automobile ar putea scoate din buzunarul gigantului indian cel putin 1 miliard de euro. Investitia ar fi amortizata destul de repede, insa, fabrica din Romania devenind principala poarta de acces a companiei spre piata din Europa.

Masinile asamblate la Jucu ar fi scutite de taxa aplicata produselor fabricate in afara Uniunii Europene, iar costurile generate de livrarea acestora in diverse locatii de pe continent ar fi reduse la minimum gratie pozitionarii avantajoase a uzinei de la Cluj fata de autostrazile din Ungaria.

Noua facilitate de productie situata pe platforma industriala Tetarom 3 se va intinde pe o suprafata de 11 hectare si va crea cel putin 5.000 de noi locuri de munca in zona.

Pe langa actualele modele Indica, Indigo, Safari si Telcoline, Tata Motors ar putea produce in Romania si urmatoarea generatie a masinii de 2.500 de dolari, citadina Nano, model prefigurat deja anul trecut, la Geneva, de conceptul Megapixel. Olandezii de la Autoweek nu exclud nici posibilitatea asamblarii unei game complete de vehicule utilitare, camioane si chiar autobuze. Acestea ar putea beneficia de un grad mai redus de integrare locala, majoritatea componentelor urmand sa fie aduse la Cluj din alte locatii, sub forma de kituri CKD.
sursa:autobis.ro

Citeste si...

28 Ianuarie 2013
 1624    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu