Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

17 Ianuarie 2019
 2027    0

Razboi intre Uioreanu si Tise pe tema aeroportului

Razboi intre presedintele Consiliului Judetean si fostul ocupant al acestei pozitii, pe tema noii piste a aeroportului, care intersecteaza, in zona de balizaj, centura de ocolire Valcele - Apahida.

"Domnul senator (Alin Tise, fostul presedinte al Consiliului Judetean-n.red.) sustine ca nu a avut nici un fel de responsabilitate in elaborarea proiectului de dezvoltare a aeroportului, toate documentele fiind gestionate de conducerea aeroportului. Mai mult chiar, el mai afirma ca, in realitate, "construirea pistei de 3,500 m nu e influentata / afectata in nici un fel de construirea centurii, asa cum eronat se sustine in spatiul public", dandu-se victima. Vreau sa-i reamintesc domnului Alin Paunel Tise ca in octombrie 2010 a solicitat doamnei Anca Boagiu, ministrul transporturilor la acea data, in scris, sprijin "cu emiterea unui aviz favorabil" pentru "Planul Urbanistic Zonal - Dezvoltarea si modernizarea Aeroportului Cluj Napoca si dezvoltare servicii in zonele aferente", spune Uioreanu intr-un comunicat de presa. Acesta mai arta ca TIse mai preciza in adresa remisa ministerului "ca in momentul in care vor demara lucrarile pentru etapa finala la obiectivul de investitie Pista de 3500 de m, Consiliul Judetean Cluj se angajeaza sa faca demersurile necesare devierii partiale a unui tronson din Varianta ocolitoare Cluj-Est inspre Apahida. Pentru prima etapa a Pistei la 2100 de metri ce urmeaza sa fie inceputa in acest an, nu este necesara nici o interventie asupra centurii ocolitoare existente", dupa cum arata documentul citat de Uioreanu.

"Precizez faptul ca demersul ex-presedintelui CJ Cluj venea ca urmare a unei adrese remisa de CNADNR care isi declina competenta in ceea ce priveste avizarea acestui PUZ in favoarea Ministerului Transporturilor. Dupa mai multe reprize de corespondenta, Ministerul a avizat PUZ aferent primei etape de construire a pistei, respectiv la 2100 de m, cu precizarea ca la momentul demararii proiectului pentru restul de 1400 de m sa se revina cu solutii care sa nu afecteze centura ocolitoare.
In acest context, nu pot sa nu ma intreb daca dl Alin Paunel Tise are memorie scurta sau prefera sa paseze responsabilitati", mai spune Uioreanu.
sursa:ziuadecj.ro

Citeste si...

30 Ianuarie 2013
 1417    0
29 Ianuarie 2013
 1147    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu