Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

18 Aprilie 2019
 580    0

Un vaccin impotriva HIV, testat la Marsilia

Un vaccin impotriva HIV va intra in curand in teste clinice, pe voluntari umani, la o clinica din Marsilia, in sudul Frantei, oferind noi sperante in lupta impotriva virusului care declanseaza temuta maladie SIDA, conform AFP.
Pentru aceasta etapa de teste clinice au fost selectati 48 de pacienti seropozitivi voluntari, insa inainte de inceperea testarii, medicii indeamna la prudenta. "Nu este vorba de sfarsitul amenintarii SIDA", avertizeaza profesorul Erwann Loret, care organizeaza aceste teste. In cazul in care se va dovedi un succes, noul vaccin va inlocui triterapia care are efecte secundare puternice. "In aceasta perioada, in lume sunt testate 25 sau 26 vaccinuri impotriva HIV", a precizat si Prof. Jean-François Delfraissy, directorul Agentiei Nationale franceze de Cercetare asupra SIDA (ANRS). "Trebuie sa fim prudenti cu privire la mesajul pe care-l transmitem pacientilor si marelui public", a mai adaugat el. "Tinta este o proteina denumita Tat", de la "transactivare", a completat Prof. Erwann Loret care a prezentat de la un spital din Marsilia detaliile testului clinic autorizat la 24 ianuarie de Agentia Nationala franceza pentru Securitatea Medicamentelor (ANSM). Aceasta proteina joaca rolul "de a incapacita protectia organismului in fata celulelor infectate", explica profesorul. Organismul seropozitivilor nu poate recunoaste si nici neutraliza celulele infectate, iar vaccinul vizeaza tocmai acest lucru.
Primele rezultate ale testelor sunt asteptate peste aproximativ 5 luni. Voluntarii vor fi vaccinati de 3 ori, la interval de cate o luna, dupa care vor intrerupe celelalte forme de terapie timp de 2 luni. "Daca dupa aceste 2 luni, nivelul viral din sange este indetectabil", noul vaccin va indeplini criteriile stabilite de Onusida, conform Prof. Loret.
In 2011, la nivel mondial, existau 34 de milioane de purtatori ai virusului HIV, iar 2,5 milioane de persoane s-au contaminat cu acest virus. De la descoperirea acestui virus, aproximativ 1,8 milioane de persoane isi pierd viata in fiecare an din cauza SIDA, totalul victimelor depasind 30 de milioane, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Citeste si...

31 Ianuarie 2013
 1482    0
31 Ianuarie 2013
 1116    0
30 Ianuarie 2013
 1069    0
30 Ianuarie 2013
 1325    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu