Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

Acum 1 ora
 143    0

Se cauta bona pentru un neanderthal

Suna mai curand SF, si totusi este un scenariu cat se poate de real: un genetician american crede ca ar putea readuce la viata, prin clonare, aceasta specie umana disparuta si cauta o mama-surogat care sa dea nastere puiului de om de Neanderthal. 

Profesorul George Church de la Facultatea de Medicina a Universitatii Harvard considera ca ar putea reconstrui ADN-ul omului de Neanderthal si readuce la viata, astfel, specia care a disparut in urma cu cca. 33.000 de ani.

Planul sau aminteste oarecum de Jurassic Park, dar, spre deosebire de film - in care dinozaurii fusesera re-creati in laborator - planul ambitios al prof. Church presupune utilizarea unui voluntar uman: o femeie careia sa i se implanteze un embrion caruia i s-ar injecta ADN neanderthalian, urmand ca femeia sa dea nastere copilului astfel „conceput”; acesta ar fi, de fapt, un hibrid  de Homo sapiens si Homo neanderthalensis, dar, crede geneticianul, cu trasaturi mai accentuat neanderthaliene decat de om modern.

Specialistul sustine ca analiza ADN realizata pornind de la resturile osoase ale acestei specii este suficient de completa pentru a-i permite sa reconstruiasca ADN-ul speciei.

Proiectul presupune mai multe etape:

Citeste si...

21 Ianuarie 2013
 2494    0
21 Ianuarie 2013
 2947    0
21 Ianuarie 2013
 1097    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu