Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

19 August 2019
 295    0

Autoritatile ignora problemele elevilor nevazatori din Cluj

Situatie incredibila la Liceul pentru Deficienti de Vedere din Cluj: peste 160 de copii internati duc lipsa unui medic. Asistentele si infirmierele sunt singurele care le ofera primul ajutor. Conducerea liceului spune ca problema dureaza de cateva luni bune si ca, desi s-au facut demersuri, posturile blocate din sistem nu permit angajarea unui medic.

Cabinetul este dotat la standarde europene si nu mai are nevoie decat de un medic generalist si unul ORL-ist care sa ofere copiilor conditiile de sanatate.

Copiii care ajung sa aiba probleme de sanatate grave sau complicatii de vedere nu pot fi tratati de un specialist decat daca sunt dusi la spital.

"Infirmierele si asistentele care sunt in cabinetul medical le ofera primul ajutor copiilor iar in cazul in care este o urgenta sunam la 112 sau ii ducem la o clinica de specialitate", explica Roxana Cziker, directorul Liceului pentru Deficienti de Vedere Cluj.

Din nefericire pentru elevi, situatia dureaza de mai bine de trei luni. "De descurcat ne descurcam foarte greu, in sensul ca ne mai ajuta cineva in mod voluntar, insa trebuie rezolvata aceasta problema astfel incat copiii sa poata beneficia de ingrijirea medicala necesara", a completat Roxana Cziker.

Conducerea Liceului pentru Deficienti de Vedere spune ca demersuri s-au tot facut, insa fara nici un rezultat. Cei de la liceu au cerut chiar si ajutorul reprezentantilor Consiliului Judetean.

"Noi, Consiliu Judetean, cei care patronam si platim aceste posturi insistam pe langa Ministerul Educatiei sa inteleaga ca o astfel de lipsa poate fi o problema grava si ca avem nevoie de aceste posturi", a precizat Horea Uioreanu, presedintele CJ Cluj.

La nivelul judetului este nevoie de peste 400 de posturi didactice in diferite institutii. Reprezentantii Inspectoratului Scolar au solicitat peste 200 de posturi de care ar fi nevoie pentru o functionare mai buna, mai ales in invatamantul special.
sursa:citynews.ro

Citeste si...

31 Ianuarie 2013
 1197    0
31 Ianuarie 2013
 1205    0
30 Ianuarie 2013
 1152    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu