Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

Acum 6 ore
 408    0

Embodied Avatar, calculatorul care stie cand minti

Un nou timp de computer instalat la vama si in aeroporturi, aflat in stadiu beta, deja face valuri printre organizatiile guvernamentale americane, scrie playtech.ro.

Cu numele de Embodied Avatar, sistemul detecteaza minciunile si tentativele de deceptie ale unui individ interogat, si asta fara nici un fel de interventie umana. In plus, totul functioneaza pe baza unei camere video HD si a unor microfoane de calitate. Astfel, fara nici un fel de senzori postati pe corpul individului, rezultatele sunt uimitoare. Singurele similaritati cu un detector de minciuni clasic sunt legate de folosirea intrebarilor cu raspunsuri simple, gen da si nu. In etapa urmatoare, in semnalul preluat de microfoane se detecteaza mici fluctuatii in voce in timp ce in continutul capturat de camera video se cauta micro-expresii faciale afisate involuntar. Acestea sunt elementele care tradeaza un om obisnuit daca spune sau nu adevarul in cadrul unui dialog.

In perioada de teste, sistemul Embodied Avatar, pe langa un test din Polonia, a fost folosit exclusiv in cateva locatii din Arizona. Primele statistici facute publice confirma o rata de succes de 94 procente.

Citeste si...

21 Ianuarie 2013
 1827    0
21 Ianuarie 2013
 2529    0
21 Ianuarie 2013
 2980    0
21 Ianuarie 2013
 1115    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu