Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

17 Ianuarie 2019
 1999    0

Politistii clujeni nu sunt in stare sa asigure ordine si siguranta pentru cetateni

Zeci de politisti isi risca viata de fiecare data cand ies la control pe autostrada deoarece nu au primit nici pana azi uniforma reflectorizanta, ca sa nu mai vorbim de catuse, statie sau armament. In Cluj de exemplu, politistii nu si-au primit norma de echipament pe anul 2012, sustin sindicalistii.

La biroul Sindicatului National al Agentilor de Politie au ajuns nenumarate sesizari din partea tinerilor politisti. Acestia sunt nemultumiti in primul rand ca nu au primit echipamentul necesar pentru a-si desfasura activitatea. Tinerii politisti isi pun cu adevarat viata in pericol, mai ales noaptea, cand pe autostrada vizibilitatea este redusa iar acestia nu au nici macar o vesta reflectorizanta.

"Iata ca au trecut mai bine de doua luni de zile de cand promotia Scolii de Agenti de Politie a absolvit si nici in momentul de fata cei 30 de proaspat absolventi nu au in dotare echipamentele de protectie necesare si aici vorbim despre veste reflectorizante, despre jachete, vestimentatie. Nu va fi mare surprinderea soferilor cand vor vedea un politist imbracat in albastru noaptea pe autostrada", a declarat Cosmin Andreica, membru birou executiv Sindicatul National al Agentilor de Politie .

La Cluj-Napoca, organele de politie se confrunta si cu o alta problema: lipsa autovehiculelor si a combustibilului.

"Nu avem autoturisme neinscriptionate pentru Serviciul Judiciar, nu avem autoturisme la unele posturi de politie din judetul Cluj. In viitorul apropiat se pare ca nu o sa avem combustibil, nu o sa avem cu ce patrula pe strada", a precizat Constantin Mandache, presedintele Sindicatului National al Agentilor de Politie Cluj.

"Politistii clujeni, ca si ceilalti politisti din toata tara, nu si-au primit norma de echipament pe anul 2012. Adica s-a primit o parte, nici zece la suta din ea", a explicat Dorel Ferent, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual din MAI Cluj.

Reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj nu au dorit sa comenteze aceasta situatie.
sursa:citynews.ro

Citeste si...

31 Ianuarie 2013
 1058    0
31 Ianuarie 2013
 1376    0
31 Ianuarie 2013
 1139    0
31 Ianuarie 2013
 1097    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu