Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

12 Decembrie 2018
 512    0

Parcul RADP, plin de masini ridicate

Regia Autonoma a Domeniului Public a obtinut, numai in 2012, aproape 1 milion de lei din incasarea taxei de ridicare de la soferii care au parcat neregulamentar in Cluj-Napoca. Zeci de masini sunt in continuare depozitate in parcul auto, iar pentru a recupera unele dintre ele, proprietarii ar trebui sa scoata din buzunar chiar si 15.000 de lei.

In spatiul de depozitare al regiei, alocat autoturismelor ridicate, se afla in prezent 28 de masini. Autoturismul cu cea mai mare durata de depozitare este o Dacia, care a fost ridicata de pe o strada din Cluj-Napoca in urma cu exact patru ani, pe 27 ianuarie 2009.

Daca proprietarul nu revendica masina intr-un an de zile, aceasta intra in proprietatea statului, astfel ca si Dacia este acum a municipalitatii. Insa, daca ar fi ca proprietarul ei sa o rascumpere dupa atata timp, teoretic, acesta ar trebui sa plateasca aproape 60.000 de lei, deci aproape 14.000 euro - taxa pentru ridicare si transportul vehiculului plus taxa pentru activitatea de depozitare si stationare pentru patru ani.

Masina ridicata in 2009 si abandonata de proprietar in parcul RADP nu este un caz singular. Un Land Rover e si el parasit in spatiul de depozitare al regiei din 2009.

"Vanzarea autoturismelor ridicate de pe domeniul public, depozitate pe platforma regiei si nerevendicate de catre proprietari in decursul unui an, este realizata de Primaria municipiului Cluj-Napoca", transmite Regia Autonoma a Domeniului Public.

Potrivit cifrelor furnizate de RADP, in anul 2012 s-au ridicat 1.993 de masini de pe domeniul public. In acelasi an, din incasarea taxei de ridicare auto RADP a obtinut suma de 800.296 de lei, inclusiv TVA.

Galerie Foto

Citeste si...

31 Ianuarie 2013
 1014    0
30 Ianuarie 2013
 1407    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu