Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

15 Februarie 2019
 540    0

Care proteina tine gripa de noi

Cercetatorii din domeniul microbiologiei au gasit o noua metoda de a explica mecanismul de aparare a corpului impotriva gripei. Este vorba despre o proteina care tine departe infectii virale precum aceasta afectiune.

In prezent, gripa pune mari probleme statelor din emisfera nordica, iar mai multi experti in domeniu au inceput sa studieze mecanismele prin care corpul se apara impotriva acestei boli, scrie Science Daily.

Linda Wakim si Jose Villadangos, specialisti in domeniu, de la Universitatea din Melbourne si Eliza Hall Institute (Australia), spun ca ar fi gasit un nou indiciu care arata de ce corpul unor oameni lupta mai eficient impotriva infectiilor decat in cazul unor alte persoane.

Proteina care ne ajuta

Ei au analizat felul in care mecanismele de aparare din celulele T (localizate in piele si in membranele mucoase) sunt eficiente in protectia impotriva acestor afectiuni. Celulele T detecteaza celulele infectate cu virusuri si apoi le omoara inainte ca microorganismul sa se raspandeasca.

Celulele T contin proteina IFITM3, aceasta facandu-le mai rezistente la infectiile virale.

Calea spre o protectie mai buna impotriva gripei sta in gasirea modului in care se poate mari durata de viata a celulelor T care contin proteina respectiva. In acest fel, ar putea fi gasite noi vaccinuri care sa ne protejeze de gripa mai eficient decat cele din prezent. Cercetatorii nu stiu deocamdata de ce doar anumite celule T au aceasta proteina.

Rezultatele cercetarii au aparut in revista "Nature Immunology".
sursa:ziare.com

Citeste si...

31 Ianuarie 2013
 1301    0
31 Ianuarie 2013
 969    0
31 Ianuarie 2013
 1196    0
31 Ianuarie 2013
 1398    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu