Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

18 Iunie 2019
 588    0

Primul test al super-aeronavei Aeroscraft - VIDEO

Prototipul Aeroscraft, un dirijabil de peste 16.000 de kilograme finantat de catre NASA, a decolat cu succes pentru prima data de la hangarul sau din California, Statele Unite. Aeronava viitorului se ridica in aer pe verticala si nu are nevoie de piste de decolare sau de aterizare.

Aeronava este finantata de catre DARPA, NASA si Departamentul Apararii din Statele Unite, scrie The Verge.

Nava are o lungime de 70 de metri, fiind un vehicul mai usor decat aerul. Este fabricat din aluminiu si fibra de carbon si este acoperit cu un material Mylar reflectorizant.

Dirijabilul functioneaza cu ajutorul presurizarii permanente a heliului. Aeroscraft foloseste aproximativ o treime din combustibilul aeronavelor conventionale si se poate ridica pe verticala, ceea ce face sa nu aiba nevoie de piste de aterizare sau de decolare si nici de personal la sol.

Acest lucru inseamna ca aeronava poate fi utilizata pentru a furniza provizii in zonele de razboi, in zonele calamitate sau in alte locuri greu accesibile.

Sunt necesare mai multe fonduri pentru efectuarea de teste suplimentare de zbor si se spera ca Departamentul Apararii al Statelor Unite sa adauge noi resurse financiare pe langa cele 35 de milioane de dolari deja investite.

In viitor, compania doreste sa construiasca si un vehicul mai lung, de aproximativ 137 de metri, care ar avea o capacitate mai mare de transport, de 66 de tone.

Scopul final al proiectantilor este ca Aeroscraft sa zboare la o altitudine de 3.650 de metri si sa atinga o viteza de 225 de kilometri pe ora, potrivit NBC Los Angeles.
sursa:ziare.com

Galerie Video

Citeste si...

31 Ianuarie 2013
 2154    0
31 Ianuarie 2013
 1887    0
31 Ianuarie 2013
 1183    0
31 Ianuarie 2013
 1345    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu