Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

15 Februarie 2019
 275    0

Camere de filmat in toate scolile clujene

Elevii clujeni vor fi supravegheati de camere de filmat care vor fi montate in clase, pe holuri, dar si in curtile scolilor. Initiativa apartine inspectoratului scolar, care vrea sa reduca astfel problemele de disciplina din randul elevilor. In sallile de clasa, sistemul de supraveghere va functiona doar in pauze.

"Un sistem care poate functiona am discutat cu specialisti si care sa fie cuplat in momentul in care se termina ora. deci s-a terminat ora. Nu supraveghezi profesorul, ora. E si un drept al lui. Nu asta e subiectul ca lucrurile nu se intampla in timpul orelor. Marea majoritate a situatiilor, problemele sunt in pauza. Sistemul sa functioneze cand suna intrarea in pauza", a precizat Valentin Cuibus, inspectorul scolar general al judetului Cluj.

Politistii spun ca supravegherea video va reduce infractiunile care au loc la scoala. In 2012, oamenii legii au cercetat aproape 50 de infractiuni petrecute in unitatile de invatamant.

"In scolile din Cluj s-au inregistrat 46 de infractiuni. 6 din acestea au fost de lovire si restul de furt. Din acestea 38 au fost furturi de telefoane", a precizat Marcel Bontidean, comandantul Politiei Municipiului Cluj-Napoca.

Pentru a preveni absenteismul in scoli, o echipa mixta formata din politisti, jandarmi si inspectori scolari au organizat ieri o razie in zonele din jurul unitatilor de invatamant. Au fost depistati 20 de elevi care absentau de la cursuri.
sursa:ziuadecj.ro

Citeste si...

31 Ianuarie 2013
 1071    0
31 Ianuarie 2013
 1384    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu