Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

25 Mai 2019
 350    0

10.000 de executari silite au fost efectuate la Cluj in 2012

Veniturile mici sau chiar pierderea locului de munca i-au pus pe multi romani in situatia de a nu-si putea plati la timp ratele sau sa nu le mai poata achita deloc. In aceste cazuri, pentru a recupera banii, bancile au apelat la executari silite. In 2012, Judecatoria Cluj-Napoca a aprobat circa 10.000 de executari silite.

Potrivit judecatorului Marian Lucian, presedintele Judecatoriei Cluj-Napoca, in majoritatea cazurilor de executari silite incuviintate de instanta creditoriii au fost institutiile bancare, fie ca a fost vorba de contracte de leasing sau imprumuturi neplatite. "De la an la an s-au inregistrat un numar tot mai mare de executare si in acelasi timp s-a observat o mai mica putere de plaaa a creantelor in faza de executare silita a debitorilor. Cu cat anii sunt mai grei si oamenii sunt mai impovarati de criza economica cu atit mai putini pot sa isi plateasca creditele bancare", arata Calin Sortan, executor judecatoresc.

Chiar daca numarul restantierilor bancari este in crestere, romanii continua sa se imprumute. Ei au devenit insa mult mai precauti, astfel ca acceseaza credite mai mici. "Sunt inca imprumuturi curente care se iau de catre romani, sunt inca oameni care isi cumpara un apartament, o casa. Se imprumuta cei care au capacitate de rambursare sau cei care au o economisire mai mare, dau un avans mai mare si nivelul imprumutului e mai mic", spune Iosif Pop, economist.

Un proiect de lege al unui parlamentar bucurestean ar putea veni in sprijinul celor care nu reusesc sa isi achite datoriile bancare. Bogdan Diaconu propune amanarea executarilor silite pana la doi ani, de la momentul in care instanta incuviinteaza recuperarea datoriilor.
sursa:citynews.ro

Citeste si...

31 Ianuarie 2013
 983    0
31 Ianuarie 2013
 1100    0
31 Ianuarie 2013
 1408    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu