Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

15 Decembrie 2018
 397    0

Dosarul lui Voiculescu ramane la ICCJ

Dan Voiculescu
Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit ieri ca dosarul in care Dan Voiculescu este acuzat ca si-a folosit influenta in cazul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA) sa fie trimis la completul ICCJ la care a fost repartizat initial, pe motiv ca trebuie asigurata continuitatea. Data pentru judecarea primului termen al procesului privind privatizarea ICA a fost stabilita pentru 5 februarie, cand dosarul va fi luat in discutie de completul format din judecatorii Lavinia Lefterache, Corina Jijiie si Mariana Ghena.

Presedintele completului de trei judecatori al ICCJ, Ionut Matei, a explicat ieri ca dosarul trebuie sa fie judecat de completul initial, la care dosarul a fost repartizat dupa ce Tribunalul Bucuresti si-a declinat competenta in urma alegerii ca senator a lui Dan Voiculescu. Noul complet insa va trebui sa ia act de faptul ca Voiculescu si-a dat demisia din functia de senator, astfel ca dosarul va trebui sa se intoarca din nou la Tribunal.

Tribunalul Bucuresti a decis, pe 20 decembrie 2012, ca dosarul privind privatizarea Institutului pentru Cercetari Alimentare (ICA) sa fie retrimis spre judecare la ICCJ, avand in vedere ca Dan Voiculescu, inculpat in acest dosar, a fost ales senator. Tribunalul Bucuresti si-a declinat competenta de a judeca dosarul in favoarea ICCJ, dupa ce in Monitorul Oficial a fost publicata hotararea privind validarea mandatelor senatorilor alesi pe 9 decembrie 2012.

Initial, dosarul a fost trimis spre judecare la ICCJ, insa a fost mutat la Tribunalul Bucuresti, dupa ce Dan Voiculescu si-a dat demisia din Senat pe 25 iunie 2012. Dan Voiculescu a fost trimis in judecata, in decembrie 2008, de procurorii DNA in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (GRIVCO) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC "Bioprod" SA Bucuresti. Procurorii anticoruptie au retinut in sarcina acestuia infractiunile de folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum si de spalare de bani, ambele infractiuni savarsite in forma continuata. In proces, Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civila, cu suma de 222.222.264 lei (echivalentul a 60.482.615 euro), reprezentand prejudiciul efectiv cauzat in suma de 7.796.198 euro, la care se adauga si folosul de care a fost lipsita partea civila, in suma de 52.686.417 euro, valoare determinata de evolutia pietei imobiliare in perioada 2003 - 2006. In acest dosar a mai fost trimis in judecata fostul administrator al SC "Benefica" SA Bucuresti (firma din grupul GRIVCO) Jean-Catalin Sandu, secretar executiv al PC (fost Partidul Umanist Roman) si vicepresedinte al AVAS, pentru complicitate la infractiunea de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar. De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Citeste si...

1 Februarie 2013
 1104    0
1 Februarie 2013
 1021    0
31 Ianuarie 2013
 1047    0
31 Ianuarie 2013
 955    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu