Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

24 Iunie 2019
 242    0

Se scumpesc iar tigarile si berea

In afara de faptul ca vor fi devansate cu trei luni majorarile de accize la tigarete (se vor scumpi din aprilie nu din iulie) propunerile de modificare a noului Cod fiscal prevad si majorarea accizei la bere cu circa 9% fata de nivelul actual. Cresc amenzile pentru procesarea alcoolului etilic.

Corelarea cotelor de accize pentru bere si bauturi fermentate, altele decât bere si vin, cu continutul de alcool si procesul de productie. Astfel, pentru berea/baza de bere din amestecul cu bauturi nealcoolice, la care ponderea gradelor Plato provenite din malt, cereale maltificabile si/sau nemaltificabile este mai mica de 30%, se va percepe o acciza suplimentara de 10 euro/hl de produs. În acelasi timp, pentru bauturile fermentate, altele decât bere si vinuri, la care ponderea de alcool absolut (100%) provenita din fermentarea exclusiva a fructelor, sucurilor de fructe si sucurilor concentrate de fructe este mai mica de 50% se va percepe o acciza suplimentara de 25 euro/hl de produs.

De asemenea, proiectul vizeaza cresterea nivelului accizelor pentru bere de la 0,748 euro/hl/grad Plato la 0,8228 euro/hl/grad Plato. Pentru berea realizata de micii producatori de bere, acciza va creste de la 0,43 euro/hl/grad Plato la 0,473 euro/hl/grad Plato. În acelasi sens, se propune devansarea cu trei luni a calendarului de crestere a nivelului accizei totale la tigarete, calendar prevazut în anexa 6 de la Titlul VII din Codul fiscal.

In ceea ce priveste lupta continua privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale din domeniul alcoolului, se propune diminuarea tentatiei de a utiliza alcoolul etilic scutit de la plata accizelor pentru obtinerea bauturilor alcoolice, deci evitarea platii acestui impozit.

In acest context se propune sanctionarea faptei descrise anterior cu amenda contraventionala cuprinsa între 20.000 lei si 100.000 lei.

Citeste si...

21 Ianuarie 2013
 1362    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu