Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

Acum 9 ore
 192    0

Elevii sunt in continuare vanati de politia si jandarmii din Cluj

Zeci de elevi clujeni sunt gasiti, in fiecare zi, in mall-urile din oras si in barurile de langa scoli. Si asta in timpul orelor de curs.

Inspectoratul Scolar al Judetului Cluj, impreuna cu Inspectoratul de Politie, Gruparea Mobila de Jandarmi si Politia Locala, au organizat astazi mai multe razii prin baruri, in speranta ca vor  diminua rata absenteismului scolar.

Un elev gasit intr-un internet cafe a fost luat la intrebari de politisti. La intrebarea „Ce faci in internet cafe in timpul orelor”, elevul a raspuns simplu „Ma joc. Ce as putea sa fac”?

Intrebat de ce a ales varianta asta in loc sa stea la scoala, elevul a spus simplu „Nu raspund”.

„Azi am avut ore usoare si am plecat de la ultimele doua. Economie si istorie. Suntem la mate info si nu ne intereseaza materiile alea in mod special”, a spus un alt elev care chiulea de la ore.

In numai 40 de minute, politistii au gasit 15 elevi care au chiulit. In urma cu doar doua zile, politistii au gasit la mall, 20 de elevi care chiuleau de la ore.

„Actionam in zona scolilor sa ii gasim pe cei care lipsesc de la cursuri. Avem toata increderea ca ii vom determina pana la urma sa frecventeze orele de curs”, spune Sorin Oltean, agent sef la sectia de Politie 1 din Cluj-Napoca.

Seful Inspectoratului Scolar General Cluj, Valentin Cuibus, sustine ca metoda cea mai eficienta pentru reducerea absenteismului scolar este montarea de camere de supraveghere in clase, holuri si in curtea scolii pentru a supraveghea elevii in timpul pauzelor. Raziile facute impreuna cu politia si jandarmii se vor desfasura timp de doua saptamani. Potrivit datelor ISJ Cluj, in primul semestru din acest an scolar au lipsit de la orele de curs, motivat si nemotivat, aproximativ 200.000 de elevi din judet.
sursa:citynews.ro

Citeste si...

1 Februarie 2013
 1007    0
1 Februarie 2013
 1429    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu