Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

Acum 18 ore
 360    0

Alain Modrea si-a pierdut definitiv functia de sef al Vamii Cluj

Alain Modrea
Alain Modrea si-a pierdut definitiv functia de sef al Vamii Cluj dupa ce instanta suprema i-a respins, de curand, recursul facut la o decizie a instantei clujene.

Alain Modrea a pierdut defintiv procesul in care solicita instantei sa oblige Autoritatea Nationala a Vamilor sa-l repuna in functia de director al Directiei Regionale de Accize si Operatiuni Vamale. Modrea a atacat cu recurs, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), hotararea Curtii de Apel Cluj, sectia Contencios Administrativ si Fiscal, care, in 27 ianuarie 2012 i-a respins cererea de a fi repus in functie. La al doilea termen al recursului, in 16 ianuarie, judecatorii bucuresteni i-au respins actiunea ca fiind nula, iar decizia este irevocabila.

In ziua in care a fost arestat, mai exact in 17 martie 2011, Modrea primise de la Autoritatea Nationala a Vamilor numirea in functia de director, din care fusese retrogradat anterior in cea de sef de serviciu. Apoi, in aceeasi zi, ca o ironie a sortii, Modrea a fost suspendat din functie. Cererea depusa la Curtea de Apel, in noiembrie 2011, dupa ce a iesit din arest, a fost motivata prin faptul ca, desi este inculpat, beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, neexistand la vremea respectiva o sentinta de condamnare. In 15 octombrie 2012, Modrea a fost condamnat de Tribunalul Cluj la patru ani de inchisoare, cu suspendare, pentru luare de mita. Atat Modrea, cat si procurorii DNA au atacat sentinta la Curtea de Apel Cluj. Apelul se afla inca pe rolul instantei.

Avocatul Tiberiu Ban
, care l-a aparat pe Modrea in procesul penal, a declarat ca nu poate da mai multe detalii cu privire la actiunea pe clientul sau a formulat-o pentru a fi reinstalat in functie. "In prezent lucreaza in mediul privat si din cate am inteles a vrut sa renunte la procesul in care cerea repunerea in functie", a spus avocatul.
sursa:ziuadecj.ro

Citeste si...

1 Februarie 2013
 1577    0
31 Ianuarie 2013
 1015    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu