Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

23 Mai 2019
 340    0

Dupa CANICULA, suntem loviti de un VAL DE FRIG: Europa, afectata de temperaturi cu MINUS si ninsori!

Dupa valul de caldura, Europa este lovita un val de frig. Zapada in Alpi la inaltimi de sub 1.000 de metri in plina vara, temperaturi cu minus in Marea Britanie si Germania!

Duminica dimineata, mai multe regiuni din Europa s-au inregistrat temperaturi mult sub normalul acestei perioade si chiar zapada si inghet la inaltimi neobitsnuite. Valul de aer rece vine la scurt timp dupa ce statele din vestul si centrul Europei s—au confruntat cu canicula si temperaturi record.

In aceasta dimineata, in mai multe regiuni din Franta, Germania, Elvetia, Austria si Italia s-au inregistrat temperaturi record pentru sfarsitul lunii august, iar in unele regiuni din Alpi a nins.

Meteorologul elvetian Jörg Kachelmann a postat pe Twitter un mesaj in care scrie ca in mai multe zone din Elvetia s-au inregistrat peste 40 cm de zapada proaspata si ca in unele zone din Germania pamantul a inghetat. La Zugspitze, in Elvetia, o statiune situata la 2960 m, s-au inregistrat temperaturi de -6,2 ° C, iar in Bernau din Padurea Neagra, mercurul termometrului a coborat la -2,4° C.

Au existat chiar si informatii privind caderi de zapada la sub 1.000 de metri. La Golfclub Gastein, din apropiere de Szalsburg, Austria, situat la 860 metri altitudine, la ora 6 dimineata, a fost inregistrat un strat de zapada, conform Libertatea.

De asemenea, in zonele joase din nordul Germaniei, termometrul a ajuns la o singura cifra. Expertul in meteorologie dr. Ryan Maue, a vorbit intr-o postare pe Twitter despre „minime record” inregistrate in Franta si Germania.

Publicatia britanica UK Daily Star scrie ca temperatura a scazut la -2° C sambata dimineata in Parcul National Cairngorms din nordul Scotiei, in apropiere de Inverness. In Edingurgh termometrul s-a oprit la 2° C.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu