Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

24 Iunie 2019
 281    0

Violatorul din Turda care racola minore, condamnat definitiv la inchisoare

CA Cluj

Judecatorii Curtii de Apel Cluj au respins in cursul zilei de joi, 6 septembrie, ca nefondat, apelul declarat de catre turdeanul Iliuta Vasile Mircea, cunoscut pentru antecedente penale legate de traficul de minori, impotriva hotararii Judecatoriei Turda de respingere a revizuirii, care il condamna la opt ani de inchisoare, cu executare, pentru un concurs de infractiuni impotriva vietii sexuale.

In prima instanta,  judecatorii turdeni il gaseau vinovat pe acesta de savarsirea infractiunii de viol, fapta pentru care a fost condamnat la 7 ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi, precum si pentru infractiune de act sexual cu un minor, pentru care a primit 3 ani de inchisoare. Contopind pedepsele pentru cele doua fapte, care au fost savarsite in concurs real de infractiuni, instanta i-a aplicat acesuia pedeapsa cea mai grea, la care a adaugat un spor de 1 ani, rezultand pedeapsa finala de 8 ani de inchisoare, cu executare. De asemenea, inculpatului i-a fost intezis, ca pedeapsa complementara, dreptul de a fi ales in autoritaţile publice sau in orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implica exerciţiul autoritaţii de stat şi dreptul de a comunica şi de a se apropia de persoana vatamata precum şi de martorii de la dosar, pentru o perioada de 5 ani. Acesta a fost obligat, de asemenea, sa plateasca victimei suma de 20.000 euro cu titlu de daune morale. Prin respingerea apelului, hotararea primei instante a ramas definitiva.

De numele lui Iliuta Vasile Mircea se leaga mai multe infractiuni contra libertatii sau a vietii sexuale. In anul 2005, la Turda avea loc un imens scandal, dupa ce mai multi politisti au fost acuzati de favorizarea infractorului Iliuta, care era acuzat de trafic de persoane si proxenetism.

In concret, trei politisti din Turda au fost pusi sub acuzare pentru ca ar fi protejat o retea de proxeneti si de traficanti de minore. In schimbul protectiei, agentii ar fi primit diferite sume de bani, partide de sex cu prostituatele ori chefuri cu manele.

In luna august a anului 2005, politistii in cauza au fost retinuti pentru 24 de ore de catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj-Napoca. Nicolae Liviu Beian Ioan Ciocarlie si Catalin Cosmin Lungu,agenti de politie din Turda, erau acuzati ca ar fi fost implicati in acest scandal. Alaturi de ei a fost cercetat, in stare de libertate, si agentul Horatiu Pop din Turda, care ar fi vandut prostituatelor bijuterii aduse de sotia sa din Turcia.

In acel dosar, anchetatorii arestasera 11 persoane, toate suspectate de trafic de minore si proxenetism ori de complicitate la aceste infractiuni. Alte doua sunt cercetate in stare de libertate. Unii dintre acuzati au declarat oamenilor legii ca multi politisti stiau despre activitatile lor ilegale, dar ca, in schimbul unor avantaje, au „inchis ochii”. Iliuta Vasile a fost acuzat ca, prin violenta si amenintari, ar fi obligat mai multe tinere sa se prostitueze, unele dintre ele fiind minore.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu