Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

Acum 17 ore
 240    0

Mihai Seplecan, fostul presedinte al Cj Cluj, cere instantei o noua adresa catre SRI

Mihai Seplecan

La termenul de astazi al procesului in care este judecat pentru ultilizarea unei diplome false, Mihai Seplecan, fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj, a solicitat, din nou, ca Serviciul Roman de Informatii (SRI) sa trimita un formular de obtinere a certificatului Oficiului Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat (ONISS), cerand instantei sa ia act de faptul ca SRI-ul nu se conformeaza.  

Avocatul fostului presedinte de CJ a solicitat instantei sa revina cu o adresa la SRI pentru comunicarea informatiilor solicitate la termen anterior de judecata, adresa instantei fiind transmisa in iulie 2018. Ministerul Public a fost de acord, iar instanta a dispus revenirea cu doua adrese una catre SRI, sediul national si una catre SRI sediul local la termenul anterior de judecata cu menționarea unei amenzi judiciare, cu atentionarea aplicarii un3i amenzi judiciare daca docum nu vor fi comunicata pana la termenul din 8 oct 2018, arata Ziar de Cluj. 

Seplecan a solicitat copie dupa formularul de obținere certificat ORNISS completat de Mihai Seplecan, in calitate de presedinte de Consiliu Judetean. Potrivit comunicarii ORNISS, formularul a fost transmis catre SRI pentr realizarea verificarilor specifice necesare accesului la informații clasificate.

Potrivit legii, conducerea Consiliului Judetean trebuie sa desemneze o persoana responsabila cu acest segment al accesului la informatii clasificate. Poate sa fie vorba fie de seful forului judetean, fie de o persoana din subordine, cum ar fi vicepresedintele Consiliului Judetean.

In proces, mai multe primarii si institutii s-au constituit parte civila in acest proces, precum Hidroserv SA, comunele Sanmartin, Sanpaul, Taga si Belis, dar si Universitatea Ecologica din Bucuresti sau Electrica Furnizare SA.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu