Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

11 Decembrie 2018
 232    0

PSD cere o ancheta ”de urgenta”: “Premeditarea actiunilor violente de la mitingul din 10 august”

PSD cere, marti, sesizarea „de urgenta” a institutiilor statului cu privire la informatii aparute in spatiul public, conform carora violentele de la protestul din 10 august ar fi fost premeditate.

Comunicatul integral al PSD:

„PSD cere institutiilor statului sa investigheze de urgenta informatiile de o gravitate exceptionala care au aparut in spatiul public cu privire la finantarea externa a protestelor de strada si premeditarea actiunilor violente de la mitingul din 10 august.
Cetatenii Romaniei, mai ales participantii de buna credinta la aceste manifestatii, au dreptul sa stie intreg adevarul din spatele acestor miscari de strada, cine sunt autorii manipularilor si intoxicarilor publice, cine a platit si cu scop real s-a urmarit provocarea unei reactii emotionale impotriva institutiilor statului roman si a ordinii constitutionale.

PSD considera ca informatiile aparute in presa cu privire la mitingul din 10 august contin indicii temeinice cu privire la actiuni subversive menite sa vulnerabilizeze siguranta nationala si autoritatea statului roman.

Astfel de chestiuni nu pot ramane neinvestigate de organele de ancheta. Nu este o disputa de ordin politic ci un risc major care vizeaza Romania.

In egala masura PSD apreciaza ca se impune realizarea unui cadru legal care sa asigure transparenta totala a surselor de finantare si a intereselor celor care initiaza, intretin si amplifica proteste de strada”, transmit reprezentantii PSD.

Precizarile formatiunii vin dupa ce site-ul Luju.ro a prezentat informatii potrivit carora protestatarii ar fi fost finantati din strainatate cu sute de mii de euro si ca manifestatia ar fi urmarit o „lovitura de stat.”

Sute de persoane au necesitat ingrijiri medicale, dupa ce jandarmii au folosit gaze lacrimogene si tunuri cu apa la protestul din 10 august, din Piata Victoriei.

Pe 9 septembrie, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a sustinut ca are informatii ca evenimentele din 10 august au fost finantate din exterior.

El a declarat ca exista posibilitatea ca in saptamana 10-16 septembrie urmeaza sa fie facute publice dovezi ca evenimentele din Piata Victoriei ar fi fost sustinute din afara tarii.

“Sunt suficiente elemente ca sa putem vorbi de o tentativa de lovitura de stat. Au fost proteste finantate, se pare ca si din extern. Eu sunt absolut convins ca saptamana viitoare vor iesi informatii despre modul ca s-au finantat aceste proteste, despre faptul ca au fost organizat tip paramilitar, despre faptul ca, si s-a vazut asta de fapt, ca au vrut sa ocupe sediul Guvernului si au provocat in permanenta jandarmii”, a afirmat Dragnea la Antena 3, potrivit Agerpres.

Liderul PSD si-a manifestat inca o data convingerea ca, pe 10 august, “institutiile statului nu au gresit cu absolut nimic”.

“Nu au actionat ilegal, jandarmii si-au facut datoria, jandarmii nu au reactionat absolut deloc inainte sa inceapa violentele”, a adagat Liviu Dragnea.

Citeste si...

10 Septembrie 2018
 491    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu