Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

17 Ianuarie 2019
 440    0

Noul ambasador al Marii Britanii în Romania, în vizită la Consiliul Județean Cluj

DTA 4937

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mînzat, a primit marți, 11 septembrie 2018, vizita Excelenţei Sale, domnul Andrew Noble, noul Ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord în România.  

Întâlnirea găzduită la sediul forului administrativ județean a reprezentat pentru vicepreședintele Marius Mînzat cadrul optim pentru a promova, o dată în plus, cele mai importante proiecte aflate în derulare, în momentul de față, la nivelul Consiliului Județean, o atenție deosebită fiind acordată prezentării potențialului economic și investițional al județului. Principalul scop al acestor discuții a fost extinderea relaţiilor de cooperare bilaterală în multiple domenii, inclusiv atragerea de investitori britanici în vederea intensificării cooperării economice şi dezvoltării schimburilor comerciale.

„Am profitat de această întrevedere pentru a evidenția, o dată în plus, toate avantajele și atuurile județului Cluj, astfel că, am toată convingerea că domnul ambasador Noble va transmite mai departe mesajul nostru, de încurajare și susținere a unor parteneriate bilaterale. Cu certitudine, suntem mai mult decât interesați atât să atragem investiții britanice cât și să învățăm cât mai mult din experiența pozitivă a acestui extrem de prosper stat”, a declarat Marius Mînzat, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj.

În acest context, pe parcursul vizitei a fost evidenţiată importanţa facilităţilor pe care  Parcurile Industriale administrate de Consiliul Judeţean prin intermediul TETAROM S.A. le oferă investitorilor, o atenţie aparte fiind acordată şi proiectelor de extindere, modernizare și reabilitare a infrastructurii rutiere județene, extrem de importante în procesul de atragere a agenților economici străini. Nu în ultimul rând, pentru a realiza o prezentare cât mai completă, specifică și cuprinzătoare, vicepreședintele forului administrativ județean a vorbit atât despre modul de organizare și funcționare a Consiliului Județean, respectiv entitățile din subordinea acestuia, cât și despre mediul de afaceri local și sectorul medical clujean.

Tot din dorința de a consolida relațiile de colaborare cu Marea Britanie, vicepreședintele Consiliului Județean a subliniat, ca un atu esențial al județului, rolul extrem de important pe care componenta educațională îl are în procesul de formare a unei generații de tineri bine pregătiți, vorbitori de limbi străine și capabili să facă față oricăror exigențe, puncte forte care fac din Cluj un judeţ extrem de atractiv din perspectiva potenţialilor investitori. 

La rândul său, Excelența Sa, domnul Andrew Noble, a arătat un interes deosebit față de strategia Consiliului Județean privind dezvoltarea economică a județului, manifestându-și întreaga deschidere pentru susținerea dezvoltării relațiilor bilaterale dintre cele două părți. Totodată, Ambasadorul Marii Britanii a fost interesat de sectorul rural din această zonă și de oportunitățile pe care Clujul le oferă în vederea dezvoltării unor parteneriate între agenții economici britanici și clujeni, solicitând, în acest sens, informații suplimentare privind forța de muncă existentă pe piața clujeană.

Galerie Foto

Citeste si...

22 Octombrie 2013
 1470    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu