Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

21 Ianuarie 2019
 800    0

Jandarmeria a sesizat DIICOT in cazul mitingului pe 10 august pentru infractiuni impotriva ordinii constitutionale

DIICOT sustine ca sesizarea privind evenimentele petrecute la protestul din seara de 10 august a fost depusa de Jandarmeria Romana.

Biroul de presa al DIICOT a transmis miercuri AGERPRES ca Jandarmeria este cea care a depus o sesizare pe art. 397, alin. 2 Cod penal, in legatura cu evenimentele din 10 august, si nu ministrul de Interne, Carmen Dan.

Art. 397 - Actiuni impotriva ordinii constitutionale - stipuleaza la alin. (2): "Intreprinderea de actiuni violente impotriva persoanelor sau bunurilor savarsite de mai multe persoane impreuna, in scopul schimbarii ordinii constitutionale ori al ingreunarii sau impiedicarii exercitarii puterii de stat, daca se pune in pericol securitatea nationala, se pedepseste cu inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi".

Marti, ministrul Carmen Dan a anuntat ca a depus la DIICOT "o actiune" prin care expune evenimentele petrecute la protestul din seara de 10 august si a cerut Parchetului sa faca toate verificarile necesare in acest caz.

Carmen Dan a spus ca nu are informatii ca protestul ar fi fost finantat din strainatate, insa a vazut filmele prezentate in mass-media.

"Am putut vedea cu totii si am urmarit si eu aseara niste filmulete. Cred ca sunt aspecte care reies si din acele inregistrari si cred eu ca institutiile statului se pot apleca si pentru a verifica si aceste situatii. In plus, am depus la DIICOT o actiune prin care expunem toata inlantuirea de evenimente si fapte, particularitatile acestei actiuni de protest si am adresat Parchetului solicitarea sa faca toate verificarile necesare, noi fiind la dispozitia organelor judiciare cu orice alte probe sau inscrisuri pe care le considera necesare", a declarat ministrul, dupa ce a participat la dezbaterea motiunii simple depuse impotriva sa de PNL.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu