Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

17 Ianuarie 2019
 2204    0

Fost jandarm demonteaza inscenarile din 10 august: „Au fost trei misiuni acolo, totul a fost organizat. Aveau misiunea sa provoace” – Video

Un fost jandarm a explicat, intr-un interviu acordat lui Malin Bot, ca a recunoscut in modul de actiune al jandarmilor in timpul represiunii din 10 august procedura pe care si el a fost invatat sa o urmeze. El a confirmat ca printre protestatarii pasnici au fost inflitrati jandarmi in civil care aveau misiunea sa provoace violente.

Barbatul, care acum locuieste in Franta, a lucrat in Jandarmerie incepand cu anul 1992 pana in dupa evenimentele violente de la Costesti, din 1999. El a participat atunci la batalia cu minerii condusi de Miron Cozma. Aflat la Paris, el a venit la o intalnire cu protestatari #Rezist din Romania si din Franta, unde a povestit ca a recunoscut in miscarile jandarmilor din Piata Victoriei procedura pe care si el a fost instruit sa o urmeze.

„A fost ca la antrenament. Tot, tot, a fost ca la antrenament. Am foarte atent la ce s-a intamplat, eu am trait pe propria piele, a fost ca la antrenament. Inclusiv civilii care erau intre protestatari… Erau jandarmi care aveau misiunea sa provoace. Pe vremea mea, din 4o care erau intr-un pluton, toti care aveau haine civile erau bagati intre civili. Aveau trei misiuni: una era sa supravegheze ce spun civilii, a poua misiune era sa-i supravegheze pe colegii lor din exterior. Daca trebuia sa provoace, provocau, ceea ce am vazut foarte clar. Daca trebuia sa ajute… Erau doi oameni, s-a vazut clar, doi jandarmi care au fost prinsi. Pe vremea mea era la fel, trebuia sa stea cate doi, daca un jadarm era prins trebuia sa te lasi si tu prins.

Tot, tot, tot o fost organizat. Eu care am fost in sistem, stiu”, a declarat fostul jandarm.

Vezi video de la minutul 02.15:

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu