Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

15 Decembrie 2018
 314    0

Investiţiile in cinematograful Dacia, blocate de un litigiu

Primaria Cluj-Napoca, administratorul cladirii in care functiona cinematograful Dacia, nu poate investi in acest obiectiv din cauza unui litigiu. Procesul trebuia sa fie gata anul trecut, insa municipalitatea se judeca si acum cu o societate comerciala care avea contract de inchiriere cu Regia Autonoma a Distributiei si Exploatarii Filmelor.

Purtatorul de cuvânt al Primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a explicat ca municipalitatea poate doar sa faca "demersurile necesare securizarii spatiului", investitiile urmând sa fie facute numai dupa o sentinta definitiva si irevocabila a instantei.

"Primaria va face din nou demersurile necesare securizarii spatiului. in paralel, pe rolul instantelor, intr-o faza finala, se afla litigiul in care Primaria s-a substituit ca parte in locul RADEF dupa preluarea in administrare prin Hotarâre de Guvern si in cadrul caruia incercam sa obtinem finalizarea, juridic vorbind, a drepturilor sau pretentiilor pe care ocupantul spatiului care avusese contract cu RADEF le are la acest imobil", a explicat Buzatu.

Municipalitatea intentioneaza sa modernizeze cinematograful pe modelul celui din Marasti.

"Urmeaza ca cinematograful Dacia sa intre intr-un program de investitii si reabilitare, pe modelul a ceea ce se poate vedea la cinematograful Marasti, care a fost preluat in administrare prin acelasi cadru legal.

Toate spatiile pe care le-am preluat de la RADEF si sunt in litigiu pentru a avea o baza legala pentru a putea investi bani publici. insa, in lipsa unei sentinte definitive si irevocabile nu putem cheltui bani publici pentru acest spatiu. De aceea, pâna in acest moment am incercat doar sa securizam spatiul, fara a face investitii", a completat purtatorul de cuvânt al Primariei.

Reprezentantii autoritatilor locale sperau ca procesul sa fie gata in cursul anului trecut, insa acest proces continua si in 2013. Departamentul juridic al Primariei Cluj-Napoca estimeaza, totusi, ca procesul este "pe ultima suta de metri".

Primaria Cluj-Napoca are in administrare, in acest moment, patru cinematografe "de cartier": Marasti, Favorit, Victoria si Dacia.

Fostul cinematograf Dacia, din cartierul Manastur, a fost cuprins, duminica, de un incendiu.

Este pentru a doua oara, in ultimele sase luni, când in fostul cinematograf are loc un incendiu.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu