Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

24 Iunie 2019
 317    0

Sute de clujeni au mers ieri la slujba de pomenire a IPS Bartolomeu Anania

Sute de clujeni au participat ieri la slujba de pomenire a IPS Bartolomeu Anania, oficiata la Catedrala Mitropolitana din Piata Avram Iancu. In data de 31 ianuarie s-au implinit doi ani de la moartea arhiereului clujean.

Cei care au participat la parastas inca simt lipsa celui care le-a fost parinte spiritual. „O durere mai mare in suflet nici ca puteam sa am. L-am considerat parintele meu sufletesc, a fost, ramane si va fi. Sa-i fie vesnica dansului pomenire. Ceea ce a facut dansul pentru oras, pentru tara aceasta nu cred ca vor mai fi nici 200 de ani inainte fapt pentru care il deplang si-l voi deplange toata viata”, a declarat o clujeanca prezenta la slujba de pomenire.

„Intr-adevar ii simt lipsa. A fost un carturar, mai mult decat un ierarh, a fost un om binevenit pentru Cluj. Sa iubim, cred ca acesta e sfatul pe care mi-l amintesc cu drag, din multele pe care ni le-a transmis”, a declarat un clujean.

Slujba a fost oficiata de un sobor de preoti si diaconi in frunte cu Inalt Prea Sfintitul Andrei, Mitropolitul Clujului si Prea Sfintitul Episcop Vasile. Pentru succesorul de pe scaunul mitropolitan, Inalt Prea Sfintitul Bartolomeu ramane un model de urmat.

„Mitropolitul Bartolomeu a fost un om de inalta cultura, de verticalitate, de probitate morala. A lasat nestins in sufletul dorul dupa a ne ridica la inaltimea inaintasilor”, a spus IPS Andrei.

Inalt Prea Sfintitul Bartolomeu a trecut in nefiinta in data de 31 ianuarie 2011. El a devenit in 2006 primul mitropolit al Clujului. Anul trecut, la scurt timp de la moartea sa, Mitropolia Clujului a fost rupta. Astfel, arhiepiscopia Alba Iuliei si Episcopia Oradiei au trecut sub umbrela Mitropoliei Ardealului, cu sediul la Sibiu. Conducerea Bisericii Ortodoxe a motivat ruperea printr-o echilibrarea teritoriala a celor doua mitropolii.

Citeste si...

1 Februarie 2013
 1022    0
1 Februarie 2013
 1460    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu