Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

16 Ianuarie 2019
 384    0

Elevii din Cluj printre cei mai violenti din tara

Scoala clujeana se afla pe primele pozitii in Romania, insa nu la capitolul elevi silitori, ci in ceea ce priveste numarul actelor de violenta. Elevii continua sa fie batuti, amenintati si umiliti in unitatile de invatamant. Ministerul Educatiei a inregistrat peste 15.000 de cazuri de violenta la nivel national anul trecut.

Potrivit unui raport intocmit la nivelul Ministerului Educatiei, Clujul se afla pe locul patru in topul judetelor cu scoli in care violenta fizica si verbala este foarte des intalnita.

Printre principalele acte de violenta pe care le comit elevii se numara furturile, inselaciunile, talhariile, amenintarile, santajul si loviturile.

Violenta fizica usoara este cel mai des intalnit act de agresiune in scolile clujene, dar si la nivel national, peste 6.000 de cazuri fiind semnalate in Romania doar in anul scolar 2011-2012.

Totodata, se pare ca cei mai violenti elevi invata la oras, deoarece din cele 15.000 de cazuri inregistrate la nivelul Romaniei 83% provin din mediul urban.

Ministerul Educatiei va elabora un plan national de actiune pentru prevenirea si combaterea violentei in unitatile de invatamant.

Citeste si...

1 Februarie 2013
 989    0
1 Februarie 2013
 1411    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu