Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

Acum 4 minute
 0    0

Clujul, marcat de 5 ori pe harta accidentelor

Pe harta cu zonele unde se produc cele mai multe accidente judetul Cluj este marcat de cinci ori. Trei puncte negre sunt in comuna Floresti, unul pe drumul care leaga localitatile Martinesti si Valcele, iar el de-al cincilea punct este situat pe DN1 C in localitatea Iclod. Potrivit statisticilor soselele din Romania sunt cele mai periculoase din Uniunea Europeana.

Un punct negru pe harta reprezinta un sector de drum cu lungimea de maxim un kilometru, pe care au avut loc in cinci ani consecutivi cel putin 10 accidente rutiere. La nivelul judetului Cluj avem cinci astfel de zone. Campioana este comuna Floresti, unde politistii au semnalizat harta cu 3 puncte negre.

Drumul European 60
, la intrare in localitatea Floresti, este una dintre cele mai periculoase portiuni de drum din tara. Pe o distanta de trei kilometri de aici au avut loc in ultimii cinci ani 34 de accidente rutiere, soldate cu 12 morti si 28 de raniti grav. Oamenii care trec zilnic pe aceasta portiune de drum spun ca aici se intampla des sa fie martori ai accidentelor.

Printre cauzele care au dus la trasarea punctelor negre in aceasta zona se numara traversarea neregulamentara a pietonilor, neasigurarea soferilor la schimbarea directiei de mers si neadaptarea vitezei acestora la conditiile de drum.

Pe langa cele 3 puncte negre din Floresti, Politia Rutiera a mai semnalizat harta judetului Cluj in alte doua zone. „Tot pe DN1 E60, un alt punct negru avem intre localitatile Martinesti si Valcele. Cel de-al cincilea punct este situat pe DN1 C in localitatea Iclod”, explica Sorin Precup, purtatorul de cuvant al Serviciului Judetean de Politie Rutiera Cluj.

La nivel national, cea mai periculoasa sosea ramane tot DN1, din Bucuresti spre Comarnic, unde s-au produs 450 de accidente majore in ultimii cinci ani.

Statistica accidentelor rutiere in punctele negre din judetul Cluj

DN1 km 462

Numar accidente: 10

Numar morti: 2

Numar raniti grav: 12

DN 1 km 481

482 Numar accidente: 13

Numar morti: 4

Numar raniti grav: 12

DN1 km 483 - 484

Numar accidente: 11

Numar morti: 4

Numar raniti grav: 8

DN1 km 484 - 485

Numar accidente: 10

Numar morti: 4

Numar raniti grav: 8

DN1C km 34 - 35

Numar accidente: 11

Numar morti: 2

Numar raniti grav: 10

Citeste si...

1 Februarie 2013
 1037    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu