Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

25 Mai 2019
 391    0

Electroputere va produce din nou locomotive

Electroputere Craiova a fost cumparata de magnatul Gruia Stoica, proprietarul Grampet Group. Tranzactia a avut loc la sfarsitul anului trecut, dat anuntul a fost facut public abia zilele trecute.

Tranzactia vine dupa ce Grampet cumparase si Reloc, fabrica de reparatii de locomotive la care lucreaza aproximativ 400 de persoane.

Electroputere a fost cumparata de la Al Arab Constructing Company, dar cele doua companii au convenit sa nu dezvaluie valoarea tranzactiei. Al Arab renuntase la productia de "vehicule feroviare si urbane" in primavara anului 2012.

„Intentia noastra este sa construim locomotive romanesti intr-un timp foarte scurt la Craiova si sa readucem la viata traditia industriei romanesti craiovene si un brand deosebit de puternic si de cunoscut in lumea intreaga - Electroputere. In plus, suntem foarte bucurosi ca am reusit sa salvam sute de locuri de munca, pentru ca ambele societati abia erau in stare de functionare. Cu siguranta se vor crea mii de locuri de munca atunci cand vom redeschide activitatea si vom incepe sa producem din nou locomotive romanesti“, a declarat presedintele Grampet Group, Gruia Stoica, citat de capital.ro.

In prezent, 90 de persoane lucreaza la Electroputere, noteaza gds.ro. In 50 de ani de productie, Electroputere a fabricat aproximativ 1.000 de locomotive electrice si 5.000 de locomotive diesel

Citeste si...

4 Februarie 2013
 1015    0
4 Februarie 2013
 1018    0
4 Februarie 2013
 1096    0
4 Februarie 2013
 1095    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu