Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

Acum 11 ore
 220    0

Un clujean a stat in inchisoare din cauza cainelui

Stapanul cainelui rasa Rottweiler care l-a muscat de cap pe un copil de trei ani, punandu-i viata in pericol, a fost eliberat din inchisoare in urma cu cateva zile, pentru buna purtare.

Clujeanul Constantin Dan Cenan, in varsta de 33 de ani, a fost condamnat in 8 octombrie de Curtea de Apel Cluj, la sase luni de inchisoare in regim de executare si despagubiri morale in valoare de 200.000 de lei, pentru copilul vecinului sau, atacat de caine. Pedeapsa, respectiv inchisoarea cu executare, a fost o premiera in justitie, avand in vedere ca nu s-au dat condamnari atat de aspre pentru proprietarii de caini care au facut victime.

Incidentul s-a petrecut in seara zilei de 17 ianuarie 2009, cand sotii Ticrea veneau spre casa de la cumparaturi, insotiti de fiul lor de trei ani, Vlad. "Iesind din autovehicul mama partii vatamate a observat ca de ei se apropie un caine din rasa Rottweiller care nu purta nici botnita si nu avea nici lesa. S-a aplecat asupra minorului pentru a-l proteja, ca o reactie instinctuala, raportat la dimensiunile cainelui care ajungea in inaltime pana la umarul fiului sau. A fost insa linistita de asigurarile inculpatului care i-a spus ca nu-i face nimic cainele. Luand partea vatamata de mana, martora s-a indreptat inspre scara blocului, moment in care cainele a venit din spate, l-a culcat pe copil la pamant si l-a muscat de cap. Urmare a interventiei tatalui partii vatamate care a prins cainele si l-a tras cu putere s-a reusit eliberarea capului partii vatamate. Imediat dupa acest incident partea vatamata a fost transportata la spital, initial la Unitatea de Primire Urgente Copii fiind apoi transportat de un echipaj SMURD pentru efectuarea unui computer tomograf si apoi transferat la sectia de Neurochirurgie unde a fost suspus unei interventii chirurgicale, deoarece s-a constat ca-i curge creier in afara", se arata in motivarea Curtii de Apel Cluj la hotararea de condamnare.

Conform articolului 59 Cod penal, in cazul in care detinutul a muncit pe parcursul detentiei si a avut un comportament fara repros, "staruitor in munca, disciplinat si da dovezi temeinice de indreptare", poate fi eliberat conditionat dupa executarea a cel putin jumatate din pedeapsa. Majoritatea detinutilor isi incearca sansele de a iesi mai repede de dupa gratii invocand acest articol de lege. Constantin Dan Cenan a facut cerere de liberare conditionata la Judecatoria Gherla, iar in urma unui aviz pozitiv din partea unei comisii specializate, instanta i-a admis solicitarea. In 18 ianuarie, Judecatoria Gherla a dispus eliberarea acestuia. Constantin Dan Cenan nu a putut fi contactat telefonic pentru a-si face cunoscut punctul de vedere cu privire la pedeapsa dispusa de Curtea de Apel Cluj, executata la Penitenciarul Gherla.

Copilul a ramas cu sechele

Expertiza medicala dispusa in dosar a aratat ca Vlad Ticrea a suferit un traumatism cranio-cerebral acut deschis, provocat prin muscatura de caine, care i-a pus in primejdie viata si care a necesitat un numar de 70-80 de zile de ingrijiri medicale, daca nu intervin complicatii. "Martora O.I.M. medicul de garda care a participat la interventia chirurgicala asupra partii vatamate din data de 17 ianuarie 2009 a declarat ca imediat dupa operatie sansele de supravietuire a copilului au fost minime. Copilului i-a fost indusa starea de coma aproximativ 3-4 zile, iar ulterior, datorita traumatismului a prezentat o paralizie totala pe partea stanga a corpului, care, prin proceduri specifice de recuperare s-a ameliorat, insa si in prezent copilul prezinta o particularitate la modul in care isi tine mana stanga si foloseste piciorul stang", se preciza in motivarea Curtii de Apel Cluj. Medicul de garda a mai declarat in calitate de martor ca micutului i-a fost indepartata o parte a creierului, iar o astfel de interventie poate cauza in viitor diverse reactii patologice precum convulsii epileptice.

Citeste si...

4 Februarie 2013
 1434    0
1 Februarie 2013
 1403    0
1 Februarie 2013
 1732    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu