Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

13 Februarie 2019
 704    0

Copii din scolile clujene din mediul rural vor participa in activitati ecologice

Elevii claselor primare din scolile clujene din mediul rural vor fi angrenati timp de10 saptamani, in perioada februarie - martie, in activitati ecologice. Primul atelier incepe in 6 februarie, la Scoala Gheorghe Sincai din Floresti.

Programul educational este unul pilot, desfasurat de asociatiile Green & Wild si Inceptus Romania, se adreseaza unui numar de 100 de elevi din mediul rural clujean. Proiectul se va desfasura pe parcursul a 10 saptamani, in perioada februarie - martie, si cuprinde mai multe componente principale de activitati practice: componenta educativa (invatarea copiilor despre mediu, protectia mediului, importanta protejarii mediului), metode educative (jocuri, povesti, exemplificari grafice, desene), componenta creativa (ateliere de creatie folosind materiale reciclabile, organizarea unui concurs cu lucrarile copiilor) si componenta de responsabilizare ecologica (reciclare selectiva in scoli- se vor introduce in salile de clasa cosuri de gunoi pentru reciclare selectiva, etichetate pe culori si identificate cu personaje din povesti).

Toate materialele utilizate in cadrul programului educativ vor fi adaptate la nivelul copiilor din grupa de pregatire. Se vor folosi carti de colorat, povesti cu mesaj ecologic, personaje de poveste care vor intreprinde activitati de reciclare, jocuri tematice, identificarea reciclarii selective pe coduri de culori.

Citeste si...

4 Februarie 2013
 1448    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu