Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

17 Ianuarie 2019
 387    0

10.000 de clujeni astepta normele timbrului de mediu ca sa poata sa isi inmatriculeze masinile

Mai mult de 10.000 de soferi clujeni care si-au cumparat masini second-hand nu isi pot inmatricula autoturismele. Ei asteapta normele de aplicare pentru timbrul de mediu.

Soferii care conduc masini noi sunt de parere ca noua taxa de poluare ii discrimineaza pe posesorii autovehiculelor Euro 4 si Euro 5. Ei vor scoate mai multi bani din buzunar, in timp ce pentru proprietarii autovehiculelor Euro 1, 2 sau non-euro, mai poluante, taxa scade.

"Taxa asta e foarte nasoala. Am sa-i dau in judecata, bineinteles, pentru ca taxa mi se pare abuziva si mult prea mare. Ei vor sa reinnoiasca parcul, dar de fapt la masinile vechi e mult mai mica taxa ca la astea mai noi", e revoltat un sofer clujean.

Reprezentantii Serviciului de Permise si Inmatriculari Cluj sunt de parere ca introducerea timbrului de mediu va crea cozi la ghisee.

"Pot sa afirm faptul ca avem in asteptare circa 10.000 de vehicule care vor sa se lamureasca odata aceste aspecte legate de taxa de timbru si in functie de noile conditii legale vizavi de acest aspect, cred ca vom avea la ghiseele serviciului nostru o avalansa, precum cea de la permise", a precizat Dan Florian, seful Serviciului de Permise si Inmatriculari Cluj.

Producatorii de autovehicule sustin ca timbrul de mediu va afecta negativ si vanzarilor de masinilor noi.

"Sigur ca ea ne va influenta, ne va influenta negativ, pentru ca valoarea taxei scade mult sau foarte mult pentru masinile foarte vechi care polueaza foarte mult si atunci sigur ca se incurajeaza intrarea in tara sau inmatricularea acestor masini in detrimentul celor mai noi sau care polueaza mai putin", a declarat Calin Abrudan, director de vanzari la companie de autovehicule.

Ministrul Mediului
, Rovana Plumb a declarat ca timbrul de mediu va intra in vigoare luna viitoare.

Citeste si...

4 Februarie 2013
 1059    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu