Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

15 Ianuarie 2019
 463    0

Un clujean disponibilizat si-a deschis o fabrica de papioane

Robert Pantazi

Un tanar de 31 de ani dat afara din lantul de magazine alimentare unde lucra si-a pus la bataie salariile compensatorii primite si economiile facute, pentru a deschide la Cluj prima fabrica exclusiv de papioane din tara.

Robert Pantazi administreaza singura fabrica de papioane din tara, cu banii primiti inainte de ajunge somer. A preferat sa investeasca suma primita si economiile, in total 7.000 de euro, pentru a cumpara masini de cusut si a angaja trei cusatorese, in loc sa-i cheltuie. "Banii de investitii  au fost economisiti din salarii si din pacate o parte reprezentau salarii compensatorii in urma disponibilizarii mele", spune Pantazi.

La un an dupa deschiderea din februarie 2012, fabrica livreaza lunar intre cateva sute si cateva mii de papioane, in functie de comenzi.

Pretul papioanelor variaza intre 30 si 70 de lei, iar cele mai scumpe sunt cele din piele naturala, cu tinte de diverse culori. "Materialul este mai scump iar manopera e mai complexa", spune Pantazi". E adevarat ca acum papioanele sunt la moda, dar se vor demoda iar cererea nu va fi la fel de mare. Pantazi spune insa ca nu se va reorienta. "Vrem sa facem un lucru bun si de calitate, de aceea facem doar papioane; cravatele sunt putin demodate, credem  noi, dar nu cred ca papioanele se vor demoda prea curand", spune el.

La fabrica lucreaza cinci persoane - Pantazi impreuna cu logodnica sa, si trei angajati la bancurile de productie.

Citeste si...

4 Septembrie 2013
 1109    0
28 August 2013
 1639    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu