Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

Acum 3 ore
 148    0

Mechel Campia Turzii va incepe productia

Productia la intreprinderea sociala a fostilor angajati disponibilizati de la Mechel Campia Turzii va incepe in luna septembrie, dupa ce utilajele comandate in strainatate vor sosi in cursul verii, afirma directorul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, Daniel Don.

Daniel Don a declarat ca a fost identificat un spatiu intr-un parc industrial din Campia Turzii unde va fi ridicata o hala pe o suprafata de 6.000 de metri patrati, iar constructia va fi finalizata in luna august. "In cadrul proiectului cu finantare europeana, de infiintare a unei intreprinderi sociale a fostilor angajati disponibilizati de la Mechel Campia Turzii, vor functiona doua unitati de productie - una pentru metal si una pentru plastic. Am gasit un spatiu intr-un parc industrial din Campia Turzii unde va fi ridicata o hala pe o suprafata de 6.000 de metri patrati, care va fi finalizata in luna august, cand vor sosi si utilajele comandate din strainatate. In luna septembrie estimam ca vom inaugura intreprinderea sociala si vom incepe productia. Va fi o zona de intrare a materiilor prime, o zona de productie, una de depozitare si una de livrare a produselor", a spus Don.

Don a spus ca arhitectura unitatii de productie pentru metal a fost deja realizata si s-a stabilit ce utilaje trebuie aduse, care sunt nevoile in ceea ce priveste apa, gazul, curentul electric, capacitatea depozitelor. "Pentru aceasta unitate de metal avem nevoie de o suprafata de 1.500 de metri, utilajele avand o valoare de un milion de euro. Aici vor lucra 75 de persoane in trei schimburi. In ceea ce priveste unitatea de plastic, avem nevoie de o suprafata de 3.500 de metri patrati”, a precizat directorul AJOFM Cluj.

Daniel Don a afirmat ca, din informatiile pe care le are, comenzile acopera intreaga productie care urmeaza sa fie realizata in viitoarea intreprindere sociale pentru un furnizor al producatorului de mobila Ikea.

In luna ianuarie, reprezentantii Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj au depus la Comisia Europeana proiectul unei "intreprinderi sociale" care se adreseaza persoanelor disponibilizate de la combinatul Mechel Campia Turzii, in valoare de peste sase milioane de euro. Daniel Don declara atunci ca viitoarea intreprindere va fi proprietatea angajatilor, iar acolo vor lucra cel putin 380 de fosti muncitori ai Mechel Campia Turzii, din cele 800 de persoane disponibilizate in prima etapa, in cursul anului trecut.

Mechel este activ in minerit, siderurgie, feroaliaje si energie electrica, iar in Romania controleaza companiile Mechel Targoviste, Mechel Reparatii, Mechel Campia Turzii, Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Otelu Rosu si Laminorul Braila.

Citeste si...

5 Februarie 2013
 1026    0
5 Februarie 2013
 981    0
4 Februarie 2013
 1003    0
1 Februarie 2013
 1447    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu