Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

17 Ianuarie 2019
 2005    0

Cele mai periculoase 10 trasee si poduri pietonale - FOTO

Amatorii de senzatii tari sunt mereu in cautarea celor mai spectaculoase, dar si periculoase trasee din lume.

Pentru ei, clasamentul realizat de TopTenz.net va fi cu siguranta o buna ocazie pentru a-si planifica urmatoarea vacanta.

Pasionat de drumetii sau nu, vei fi si tu incantat de urmatoarele trasee si poduri pedestre pe care se incumeta doar cei mai curajosi.

Podul Trift, ElvetiaAcesta este considerat cel mai lung pod pietonal suspendat, cu o lungime de 169 metri, fiind situat la o inaltime de 100 de metri. Podul este traversat de aproximativ 20.000 de turisti pe an, care merg sa viziteze ghetarul Trift. In conditii vitrege, podul se poate balansa, asa ca, pentru a-l traversa, ai nevoie de echipament special.

Poarta Raiului si Traseul din sticla, ChinaPoarta Raiului sau Heaven's Gate reprezinta o cupola formata in mod natural, aflata la o altitudine de 1.500 metri, in Parcul Tianmen din China. Pentru a ajunge in varf trebuie sa parcurgi 999 de trepte.

Traseul din sticla sau Glas Skywalk Trail ii atrage doar pe cei mai curajosi, find o carare lunga de 21 de metri si lata de aproape 1 metru, facuta aproape numai din sticla la o latitudine de peste 1.430 de metri. Turistii primesc un material special cu care sa-si infasoare incaltamintea, dorindu-se astfel protejarea sticlei si evitarea alunecarii.

Scarile Ha'iku, HawaiiCele 3.922 de scari metalice au fost construite in 1943 pentru a facilita instalarea cablurilor de antena. Varful acestora atinge inaltimea de 853 de metri, dar in prezent scara nu este deschisa publicului larg din cauza problemelor ce tin de siguranta. Cu toate astea, in ciuda avertismentelor autoritatilor, multi turisti parcurg acest traseu noaptea.

Yosemite, USADomul din Valea Yosemite se ridica la 2.696 metri deasupra nivelului marii, fiind considerat in trecut inaccesibil. Cu toate astea, multi excursionisti aleg sa parcurga traseul extrem de periculos. Ultimii 100 de metri verticali sunt cei mai periculosi, fiind parcursi cu ajutorul a doua cabluri de metal. Tocmai pe aceasta portiune au avut loc foarte multe accidente.

Keshwa Chaca, PeruSe crede ca acest pod a fost construit inca de pe vremea incasilor, din fibre naturale. Chiar daca un pod mai lat si mai sigur a fost construit recent, multi aleg sa opteze pentru pastrarea traditiilor si sa urmeze traseul Keshwa Chaca. Acest pod are o lungime de 35 de metri si se afla la o inaltime de 67 de metri deasupra raului Apurimac.

Podul Hussaini, PakistanDeasupra lacului Birt, in Hunza Superioara, se afla podul Hussaini, pod traversat in mod regulat de catre localnici. In ciuda starii sale precare precare, podul este vizitat si parcurs si de catre amatorii de senzatii tari.

Scarile Mortii catre Machu Picchu, PeruDrumul ce duce la Machu Picchu este format din mai multe scari inguste si abrupte, iesite parca din perete. Iti trebuie curaj sa urci stiind ca nimic nu te sustine.

El Caminito del Rey, SpaniaEl Caminito del Rey
sau Micul Drum al Regelui este de fapt o pasarela de-a lungul defileului de calcar El Chorro. Pasarela are aproape 1 metru latime, situandu-se la 106 metri deasupra raului Guadalhorro. In anul 2000, dupa mai multe accidente tragice, autoritatile au inchis traseul.

Traseul Huan Shan, ChinaMuntele Huan Sha este unul dintre cei 5 munti sacri ai Chinei si cuprinde unul dintre cele mai periculoase trasee din lume. Chiar si cei mai experimentati excursionisti din lume se tem de acest traseu.

Galerie Foto

Citeste si...

5 Februarie 2013
 1658    0
5 Februarie 2013
 3142    0
5 Februarie 2013
 1290    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu