Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

18 Februarie 2019
 1854    0

Filmul "Rocker", in care joaca in rolul principal un clujean, va debuta in cinematografe din februarie - VIDEO

Rocker, noul film al lui Marian Crisan, ruleaza din 22 februarie in cinematografe. Protagonistul filmului este actorul Nationalului clujean, Dan Chiorean.

Rocker spune povestea lui Victor, un rocker trecut de 40 de ani, care ar face orice pentru fiul sau dependent de droguri. Acesta il va ajuta pe el si pe colegii sai de trupa sa pregateasca un concert live.

"Viata de zi cu zi a tatalui orbiteaza in jurul fiului sau, dependent de droguri. Disperat si gata de a depasi orice obstacol pentru a-i asigura fericirea, Victor ajunge sa fure si sa se umileasca. Pe langa legatura de sange, ceea ce ii uneste si mai mult pe cei doi e muzica. Muzica rock", spune regizorul.

Rolul principal i-a revenit actorului clujean Dan Chiorean, care joaca alaturi de Alin State, Crina Semciuc, Ofelia Popii, Richard Balint, Daniel Vulcu si Elvira Rimbu. Imaginea ii apartine lui Tudor Mircea (Morgen), iar scenografia si costumele sunt semnate de Alexandra Alma Ungureanu.

Filmarile au avut loc la inceputul anului 2012 in Oradea, Salonta, Arieseni si zona Beiusului. Proiectul a fost finantat de Centrul National al Cinematografiei cu un milion de lei, la sectiunea de concurs din 2010.

Rocker este cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Marian Crisan dupa Morgen, in care tot un clujean a primit rolul principal. Este vorba despre Andras Hathazi.

Marian Crisan are in palmares un Palme d'Or pentru scurtmetrajul Megatron (2008) si numeroase premii pentru debutul sau in lungmetraj, Morgen (2010), inclusiv la Locarno, Salonic, Reykjavik, Wiesbaden, Buenos Aires, Luxemburg. Filmul a fost propunerea Romaniei la Oscar, la categoria Cel mai bun film strain, pe 2010.

Dan Chiorean s-a nascut in data de 12 februarie 1970, la Cluj-Napoca. A absolvit Institutul de Teatru „Szentgyörgyi István", Targu-Mures, promotia 1994, clasa prof. Cornel Popescu, iar din 1995 este angajat al Teatrului National din Cluj.

Galerie Video

Citeste si...

4 Februarie 2013
 1069    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu