Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

17 Noiembrie 2018
 586    0

Numele unui primar va fi inscriptionat pe clopotele unei catedrale

Primaria din Mioveni (Arges) cumpara, cu peste 217.000 de euro, cinci clopote pentru catedrala orasului, construita in 20 de ani si sfintita anul trecut, clopotele urmand sa fie inscriptionate cu numele primarului PSD, Ion Georgescu. Primaria Mioveni a alocat aproximativ 217.000 de euro (958.082 de lei) din bugetul pe anul trecut, pentru achizitionarea a cinci clopote si a unui ceas analogic, acestea fiind comandate la firma B&L Construct.

Primarul orasului, Ion Georgescu (PSD), aflat la cel de-al treilea mandat, sustine ca sugestia cumpararii clopotelor de catre administratia locala a venit de la locuitori, fiind o investitie a comunitatii. "Clopotele raman in proprietatea Primariei, dar prin administrarea lor. Clopotele vor ramane proprietatea locuitorilor din Mioveni pentru ca investitia este a comunitatii, nu este un act de caritate pentru Patriarhie. Suntem o comunitate ortodoxa. Legea ne da voie, investitia este legala si am ajutat foarte mult catedrala, era o necesitate. Daca Episcopia avea bani, lua aceste clopote, iar sugestiile au venit de la locuitori, o comunitate cu 97% ortodocsi", a declarat primarul.
In plus, edilul sustine ca aceste clopote erau necesare si pentru ca orasul se afla intr-o "zona vulnerabila", cu Institutul de Cercetari Nucleare, astfel ca vor putea fi folosite si in situatii de urgenta, pentru alarmarea populatiei.

"Un alt aspect, foarte important, este ca noi suntem o zona mai vulnerabila, cu Institutul de Cercetari Nucleare si Fabrica de agenti nucleari, o zona aparte. Ajutam catedrala care avea nevoie de clopote, dar ajutam in situatiile de urgenta in cazul in care ar fi o calamitate. Deci este o investitie strategica - se trage clopotul in caz de alarma. Iar la noi au fost si inundatii", mai sustine Georgescu. Cele cinci clopote care urmeaza sa fie montate la Catedrala "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" din Mioveni au decoratiuni exterioare, cantaresc intre 560 de kilograme si trei tone si vor avea inscriptionat mesajul: "Fauritu-s-a acest clopot de.... kg, cu binecuvantarea Arhiepiscopului Calinic al Argesului si Muscelului pentru Catedrala Sfintilor Apostoli Petru si Pavel din orasul Mioveni, cu cheltuiala Primariei si a Consiliului Local Mioveni, condusa de Primar Ion Georgescu".

Citeste si...

5 Februarie 2013
 970    0
5 Februarie 2013
 1188    0
5 Februarie 2013
 1043    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu