Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

17 Ianuarie 2019
 519    0

DESCOPERIRE EPOCALA in Alba: "Sunt cele mai complete FOSILE din Europa"

Paleontologul clujean Matei Vremir, care a participat la descoperirea unor fosile de pterozaur la Sebes-Glod (Alba), afirma ca ele s-au pastrat intr-un sediment argilos de pe malul unui vechi rau, fiind "cea mai completa fosila de acest fel descoperita in depozitele cretacice superioare din Europa".

Potrivit acestuia, pterozaurul de talie mica ale carui fosile au fost descoperite la Sebes-Glod avea "forme zvelte, cu gatul si craniul foarte alungite, intr-o anumita masura asemanandu-se cu berzele si cocorii, insa mult mai mari".

Fragmente din scheletul acestui pterozaur de talie medie au fost descoperite in Sebes-Glod, in Podisul Transilvaniei, o regiune faimoasa pentru varietatea de fosile din cretacicul tarziu (in urma cu aproximativ 68 de milioane de ani) pe care le adaposteste, precum cele de crocodilomorfi (rude stravechi ale crocodililor), mamifere, broaste testoase si dinozauri ca Sauropodul pitic (Magyarosaurus dacus) si Balaurul bondoc (dromaeosaur Balaur).

Oamenii de stiinta au decis ca noul tip de reptila zburatoare sa se numeasca de acum inainte Eurazhdarcho langendorfensis si afirma ca aceasta vietuitoare a facut parte dintr-un grup de pterozauri denumit Azhdarchidae.

Citeste si...

6 Februarie 2013
 997    0
5 Februarie 2013
 996    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu