Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Local

 National

 Sanatate

 Magazin

 International

 Sport

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZC.ro

 BZI.ro

 BZT.ro

 BZV.ro

 Sanatate

 Cultural

 Video

 Turism

 Culinar

 Divertisment

 Monden

 Radio

 IT & C

 WoW!

 Sport

Titlul Zilei

15 Februarie 2019
 384    0

Ardelenii si banatenii se duc sa deszapezeasca Austria

Numarul inscrierilor pe platforma de recrutare online pentru strainatate Tjobs a crescut in 2012 cu 40% fata de anul precedent. Ardelenii si banatenii au preferat anuntul „Deszapeziri in Austria", bucurestenii, „Joburi hotel/restaurant" in Marea Britanie, iar muntenii si moldovenii, „Plecari urgente in constructii" in Germania.

In 2012 numarul inscrierilor s-a diminuat fata de 2011 cu 28,73%, in timp ce numarul ofertelor de munca a crescut cu 12,62%. Aceasta scadere se datoreaza schimbarilor de comportament ale celor care s-au inscris, constata Brandusa Deac, PR manager la Tjobs. „Daca in urma cu putini ani media de aplicari facute de o singura persoana era de 15, in 2012 media de aplicari a scazut la 11, ceea ce arata ca aplicantii au inceput sa isi trimita CV-urile doar catre acele oferte potrivite lor", a mentionat Deac. Anunturile cu cele mai multe inscrieri au fost cele pentru Germania, Marea Britanie, Belgia, Austria, Spania si Ungaria.

Persoanele inscrise din Ardeal si Banat au preferat ofertele de munca din Marea Britanie, Germania, Franta, Italia si Belgia. Ele s-au axat pe departamentele hoteluri / turism, constructii / amenajari, agricultura / silvicultura / zootehnie, ingrijire batrani / asistenta sociala si restaurant / catering. Ofertele altor departamente au fost preferate intr-o masura mai mica: au pair / babysitter / ingrijire copii a avut 4,37% din inscrieri, iar constructii de masini, 1,44%. In 2012, proportia intre femei si barbati nu a suferit modificari importante. Barbatii sunt mai numerosi decat femeile in ceea ce priveste aplicarile online. Femeile prefera de cele mai multe ori contactul direct cu recrutorii. Cei necasatoriti sunt mai numerosi, 55 % dintre cei inscrisi au copii, iar 27%, studii superioare.

Citeste si...

5 Februarie 2013
 1206    0
5 Februarie 2013
 1010    0
5 Februarie 2013
 966    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu