Administrația Națională a Penitenciarelor a demarat o anchetă, în urma căreia șapte angajați ai Penitenciarului Gherla,  cu funcții de execuție și conducere, sunt cercetați de comisia de disciplină pentru că și-ar fi îndeplinit atribuțiile cu neglijență și superficialitate, în urma tentativei de evadare de la finele anului treut.

Atunci, un pușcăriaș condamnat pentru mai multe crime, pe numele său Niki Mădălin Lupu,  a încercat să evadeze scobind în peretele celulei ani de zile.

„În data de 12 decembrie 2019, la nivelul Penitenciarului Gherla a fost înregistrată o tentativă de evadare și s-a dispus efectuarea de cercetări privind modul de producere a incidentului. A fost sesizată comisia de disciplină împotriva a șapte angajați, cu funcții de execuție și conducere, pentru efectuarea cu neglijență și superficialitate a atribuțiilor de serviciu”, se arată într-un comunicat al ANP, remis Mediafax.

„Totodată, se continuă activitatea de evaluare și monitorizare a directorului adjunct al Penitenciarului Gherla pentru siguranța deținerii și regim penitenciar pentru implicarea în procesul de coordonare, îndrumare, control și instruire a personalului din subordine”, mai transmite ANP.

coral