Germania este pregatita sa dea dovada de solidaritate cu statele din zona euro dur afectate de criza noului coronavirus, a dat asigurari joi Angela Merkel – care a respins insa solutia obligatiunilor comune, sustinuta de Italia, relateaza Reuters.

”Am discutat indelung, azi, cu presedintele Consiliului italian Giuseppe Conte si suntem de acord ca exista o nevoie urgenta de solidaritate in Europa, care traverseaza una dintre cele mai dificile perioade, daca nu cea mai dificila”, a declarat cancelarul.

”Germania este pregatita sa dea dovada de aceasta solidaritate si o sustine. Bunastarea Germanei depinde de bunastarea Europei. Acum, care sunt instrumentele care convin acestui scop? Aici, opiniile diverg”.

”Stiti ca eu consider ca noi nu trebuie sa avem o datorie comuna, din cauza situatiei uniunii noastre politice. Din acest motiv, ne opunem acestui lucru. Insa exista multe feluri de a da dovada de solidaritate, iar eu cred ca vom gasi o solutie buna”, a declarat ea.

Dupa 16 ore de negocieri in noaptea de marti spre miercuri, ministrii Finantelor din zona euro nu au ajuns la un acord asupra implementarii unor mecanisme comune in vederea depasirii crizei economice cauzate de noul coronavirus.

coral