News Flash:

ANI ii face probleme medicului Adrian Streinu Cercel: Ar putea ramane fara postul de la Matei Bals

29 Iunie 2015
1141 Vizualizari | 5 Comentarii
Streinu Cercel
Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat ca fostul secretar de stat in Ministerul Sanatatii, medicul Adrian Streinu Cercel, a incalcat regimul juridic al incompatibilitatilor, ocupand simultan mai multe functii.

In prezent, Streinu Cercel este manager al Institutului National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals", Bucuresti.

In comunicatul remis presei de ANI se arata ca inspectorii de integritate au constatat ca, in perioada 11 martie 2008 - 12 martie 2012, Streinu Cercel a detinut, simultan, functia de manager al Institutului Matei Bals, precum si pe cea de secretar stiintific al Senatului Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti.

Conform ANI, Adrian Streinu Cercel a incalcat astfel dispozitiile art. 180, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006.

De asemenea, in perioada 19 noiembrie 2010 - 23 mai 2012, Adrian Streinu Cercel a detinut, simultan, functia de secretar de stat si pe cea de manager al Institutului Matei Bals, incalcand, astfel, dispozitiile art. 84, alin. (1), lit c) din Legea nr. 161/2003, potrivit caruia "Functia de membru al Guvernului este incompatibila cu [...] functia de [...] administrator [...] la institutiile publice".

Adrian Streinu Cercel a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare si constatarile facute de inspectorii de integritate si "a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere in exercitarea dreptului la aparare", se mai arata in comunicatul ANI.

Daca raportul ANI va ramane definitiv, Adrian Streinu Cercel risca sa nu mai poata ocupa timp de trei ani o functie sau o demnitate publica.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

streinu cercel manager ani
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1324 (s) | 32 queries | Mysql time :0.044936 (s)