News Flash:

Antropologul francez Claude Carnoouh.lanseaza o noua carte si o noua provocare publicului clujean, saptamana viitoare la Muzeul de Arta

29 Noiembrie 2016
804 Vizualizari | 0 Comentarii
Muzeul de Arta Cluj

La aproape un an de la ultima intalnire cu prietenii si cititorii sai din Cluj, antropologul francez Claude Karnoouh va provoaca, de aceasta data, la o dezbatere incomoda pe marginea unei genealogii a globalizarii, cu prilejul lansarii volumului de eseuri „Pentru o genealogie a globalizarii. Eseuri critic-filosofice ale unui sceptic in actiune" (aparut la Alexandria Publishing House in octombrie 2016).

Claude Karnoouh s-a nascut in martie 1940 la Paris, unde si-a finalizat si studiile superioare. In intervalul 1959 - 1965 a urmat studii de stiinte (fizica si chimie) la Sorbona, iar ulterior a realizat studii de stiinte umane (filosofie, antropologie sociala, sociologie si lingvistica) la Universitatea Paris X Nanterre (1966 - 1969). Incepand din anul 1970 este membru al Centrului National de cercetare stiintifica (CNRS) si a predat, de asemenea, la Universitatea Paris X Nanterre, Sorbona, INALCO, Universitatea din Gand (Belgia), Charlostville (Virginia, SUA), Urbino (Italia), ELTE (Budapesta). In anul 1973 a intreprins mai multe anchete de etnografie si folclor in satul Breb din Maramures. Claude Karnoouh a fost profesor invitat al Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj (1991-2002), unde a sustinut un curs despre aspecte ale modernitatii tarzii in postcomunism, imbinand diverse abordari (politice, culturale, economice). A publicat sase carti si peste o suta de articole si eseuri de antropologie culturala si politica, filosofia culturii si filosofie politica. 

Volumul „Pentru o genealogie a globalizarii. Eseuri critico-filosofice ale unui sceptic in actiune" face parte din Colectia Gandeste a Alexandria Publishing House si se bucura de o prefata semnata de Adrian-Paul Iliescu, profesor doctor la Facultatea de Filozofie (Bucureşti), şeful catedrei de Filosofie politica si morala. Tot la Alexandria Publishing House, in 2014, a mai aparut si volumul "Raport asupra postcomunismului", volum prefatat de Prof. Univ. Dr. Aurel T. Codoban.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

lansare carte claude karnoouh
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1106 (s) | 22 queries | Mysql time :0.030133 (s)