Anunt important pentru toti romanii care isi construiesc o casa! Legea ii obliga pe toti sa faca asta acum! Amenzile ajung pana la 10.000 de lei!

Cine vrea o casa noua, ridicata cu forte proprii, trebuie sa fie pregatit pentru cheltuieli suplimentare. Indiferent ca va construiti locuinta la tara sau la oras, legea va obliga sa aveti pe santier un diriginte care sa supravegheze lucrarile. In lipsa unei firme specializate, va puteti alege, in loc de economii, cu mari pagube.

O casa de langa Bucuresti a fost inceputa in 2015. Trei ani mai tarziu, proprietarii au ramas fara fonduri, asa ca au sistat lucrarile. Chiar daca ar fi avut suficienti bani, tot nu ar fi putut continua. Problemele tehnice sunt prea multe, spun specialistii. De exemplu, personalul necalificat nu a stiut sa execute corect toate etapele constructiei.

Armatura se vede, nu a fost curatat cofragul, nu a fost fibrat corect, exista segregari. Aceste nereguli au loc pentru ca, in continuare, mii de romani apeleaza la rude sau la cunoscuti, adica la personal necalificat, pentru a-si ridica o locuinta. Desi se gandesc ca asa vor economisi bani, pe termen lung nu fac decat sa iasa in pierdere.

Constructia unei case in regie proprie va poate aduce o economie de 30-40% din suma pe care, in mod normal, ati plati-o dezvoltatorului. Atentie, insa! Toata economia se poate transforma in paguba daca nu consultati un specialist atunci cand va cumparati materialele si cand incepeti lucrarile propriu-zise.

Pentru un arhitect si un diriginte de santier, preturile pornesc de la 4 euro pe metrul patrat, in zonele rurale, si ajung la 15 euro in Capitala. Mult mai mult v-ar costa greselile muncitorilor necalificati.

Asa ca precautia nu strica, atrag atentia specialistii. Mai ales ca oricine isi ridica o casa este obligat prin lege sa angajeze un diriginte de santier autorizat. In caz contrar, amenzile ajung pana la 10.000 de lei.

coral