News Flash:

Aproximativ 450 de hectare redate inapoi circuitului agricol de imbunatatirile funciare de la Macau-Inuc - FOTO

25 Iulie 2014
3923 Vizualizari | 0 Comentarii
Ieri a avut loc receptia lucrarii de imbunatatiri funciare CES Macau-Inuc, lucrare prin care s-a redat circuitului agricol peste 450 de hectare de teren.

Lucrarea executata reprezinta un proiect al Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare (ANIF) Cluj, director Iulia Balog. Pe amenajarea CES Macau-Inuc au fost executate lucrari de reprofilare a Vaii Inucului, podete tubulare, podete dalate, iar in zonele cu panta mare, pe debusee sau canale, s-au executat caderi de beton pentru reducerea vitezei de scurgere a apei. De asemenea, s-au executat si canale permeate. Pentru eliminarea excesului de umiditate din sol au fost executate sisteme de drenaj pe zonele de lunca a Vaii Inucului.

Lucrarea receptionata “Regularizarea scurgerilor pe versanti si prevenirea alunecarilor in Bazinul Hidrografic Somesul Mic, subbazinul hidrografic Valea Inucului, judetul Cluj”, reabiliteaza suprafata de 450 de hectare si face parte din amenajarea Macau-Inuc, care acopera o suprafata de 2.800 de hectare.

Amenajarea Macau-Inuc a fost executata  in anii 1987-1988 dar, de atunci, nu s-a mai intervenit cu nici o lucrare pana acum.

Valoarea totala a lucrarii este de 1.111.760,84 de lei si a vizat:
- reprofilarea si consolidarea drumurilor de exploatare in lungime de 14.360 de metri liniari, din care au fost consolidati 1.138 de metri liniari
- canale marginale la drumuri pe o lungime de 535 metri liniari, iar pe canalele marginale cu panta mare s-au executat si caderi din beton
- facilitarea accesului utilajelor agricole pe terenurile fermierilor, peste debusee si canale, prin executia de podete tubulare si doua vaduri.

Totodata, amenajarea a inclus si reprofilarea Vaii Inucului si executia a doua poduri dalate, precum si lucrari hidrotehnice transversale.

Pentru evacuarea excesului de umiditate s-au executat sisteme de drenaj, respectiv drenuri absorbante si colectoare care sunt descarcate in canale de evacuare. Prin aceste lucrari proprietarii terenurilor agricole au posibiltatea sa isi valorifice terenurile din apropierea Vaii Inucului.

In zonele afectate de eroziunea de suprafata si alunecari s-au efectuat plantatii cu catina pe o suprafata de 5 hectare. De asemenea, s-au executat si cinci captari de izvoare utile pentru animalele care pasuneaza in zona.

La succesul acestui proiect de imbunatatire funciara si-au adus aportul Oficiul Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale (OJFIR) Cluj, director Mariana Maier, si Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Cluj, director Adrian Zaharia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

2-14
ces macau-inuc plantatii ojfir
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1114 (s) | 34 queries | Mysql time :0.053334 (s)