News Flash:

Ardei murati — picanti si deliciosi. Hm… Gustarea tuturor timpurilor!

10 August 2018
272 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6670 RON (-0.0001)
USD: 4.0662 RON (+0.0105)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Am aflat aceasta reteta de la o vecina, care pe parcursul multor ani ne servea cu ardei conservati cu usturoi.

Dupa multe rugaminti ea ne-a oferit informatiile necesare si, in sfarsit, am putut sa-i preparam si noi. Aparent, ea ii mura intr-o cratita, iar apoi ii transfera in borcane si ii pastra in pivnita. Iar noi credeam ca ei sunt marinati (in timpul prepararii nu se utilizeaza otetul). Haideti sa va descriem reteta!

INGREDIENTE: 1 kg de ardei grasi; 10 catei de usturoi; marar, patrunjel, busuioc — dupa gust; 2 foi de dafin.
Pentru saramura: 1 litru de apa; 60 g de sare.

MOD DE PREPARARE: Spalati ardeii si indepartati-le coditele si semintele. Maruntiti usturoiul si verdeturile. Raspanditi 1-3 catei de usturoi (maruntiti) si o parte din verdeturi pe fundul unei cratite sau al altui vas, in care veti mura ardeii. Asezati compact si stratificat ardeii in cratita, presarandu-i cu verdeata si usturoi. Pregatiti saramura: clocotiti apa si adaugati sarea in ea. Amestecati-o si lasati-o sa se raceasca. Turnati saramura peste ingredientele din cratita.

Asezati o greutate peste ardei si lasati-i sa se mureze timp de 2-3 zile la temperatura camerei. Apoi transferati-i in borcane cu tot cu saramura si pastrati-i intr-un loc racoros. Reteta este minunata si nu contine chimicale. Pur si simplu iti lasa gura apa!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1428 (s) | 32 queries | Mysql time :0.024235 (s)