Polițiștii de investigații criminale au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat bănuit de comiterea infracțiunilor de șantaj și camătă, fapte prevăzute de Codul penal.

Ulterior, magistrații au emis un mandat de arestare preventivă pe numele bărbatului.

La data de 21 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda – Biroul de Investigații Criminale au efectuat o percheziție la domiciliul unui bărbat, de 47 de ani, din Turda, bănuit de comiterea infracțiunilor de șantaj și camătă.

De la locuința acestuia, au fost ridicate agende cu însemnări, bani, obiecte anume confecționate pentru lovire și un cartuș de pistol mitralieră, bunuri care consolidează probatoriul în cauză.

Conform investigațiilor efectuate, în luna iunie 2017, cel în cauză ar fi împrumutat 600 de lei persoanei vătămate și i-ar fi aplicat o dobândă de 50% lunar. Persoana vătămată i-ar fi returnat, până în prezent, 5400 de lei. De asemenea, în cursul lunii decembrie 2018, cel în cauză ar fi amenințat cu acte de violență aceeași persoană, pentru faptul că aceasta nu i-ar fi returnat banii împrumutați.

Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 40%.

În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore pe bărbat.

Ulterior, magistrații au emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

coral