News Flash:

Ariston Thermo Romania lanseaza Ariston NET, aplicația smart home ce permite controlul si programarea centralei termice de la distanta

19 Octombrie 2016
962 Vizualizari | 0 Comentarii
Catalin Draguleanu Country Manager Ariston Thermo Romania
Ariston Thermo Romania, liderul pietei locale de centrale termice si boilere electrice, lanseaza aplicația Ariston NET, care confera inteligența centralei termice printr-o serie de functii de ultima generatie. Astfel, cu ajutorul Ariston NET centrala termica poate fi controlata de la distanta, iar temperatura din locuința poate fi reglata cu ajutorul unui device mobil, de oriunde și oricand. In plus, folosirea noii aplicatii poate  genera economii de pana la 25% la consumul de energie. 

„Pe masura ce stilul nostru de viața devine tot mai activ, smartphone-ul este soluția la aproape toate problemele legate de lipsa timpului. Locuințele devin astfel tot mai inteligente, iar confortul a devenit sinonim cu controlul de la distanța. In acest context am lansat noua aplicație Ariston NET, care permite gestionarea centralei termice de pe telefon oricand, de oriunde, avand avantajul ca poate genera o economie de costuri in ceea ce privește consumul de energie de pana la 25%", a declarat Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania. Ariston NET permite incalzirea locuinței de la distanța și pregatirea apei calde menajere in momentul oportun, inainte de intoarcerea proprietarilor acasa, singura condiție fiind o conexiune la Internet. Astfel, prin utilizarea acestei aplicații, confortul este dus la nivelul urmator, datorita posibilitații controlului multiplu. Cu ajutorul aplicatiei se poate seta o temperatura diferita in fiecare camera din locuința si chiar pot fi gestionate sistemele de incalzire si producere de apa calda menajera din mai multe locatii. Noua aplicatie Ariston NET este compatibila cu o centrala termica de ultima generatie Ariston din gamele Genus Premium Evo si Clas Premium Evo. Pentru a putea fi instalata, este necesar ca centrala sa fie echipata cu kit-ul multi-zone Ariston Sensys Net, compus din dispozitivul de termoreglare Sensys și din gateway, care apoi trebuie conectat prin wi-fi la Internet. Odata montate acestea, utilizatorul nu trebuie decat sa descarce aplicatia Ariston Net din GooglePlay sau App Store si sa o instaleze pe un telefon mobil sau pe o tableta ce dispune de sistemul de operare iOS sau Android.

Care sunt funcționalitațile aplicației

Pentru o experiența de utilizare cat mai simpla, Ariston NET ofera 4 moduri prestabilite de funcționare: pentru iarna, pentru oprire cu activarea functiei anti-inghet, pentru vara și pentru perioada vacantei. Centrala devine astfel inteligenta și acționeaza conform setarii, fara sa fie nevoie de o verificare suplimentara. De asemenea, prin activarea funcției Auto, centrala va funcționa conform temperaturilor din exteriorul și interiorul locuinței. Aceasta funcție este și cea care are un rol important in reducerea semnificativa a consumului de energie, cu pana la 25%, datorita optimizarii in timp real. In plus, aplicatia ofera sugestii de setare pentru reducerea consumului de gaz, printr-o monitorizare constanta a centralei termice. O alta funcție importanta este programarea zilnica și saptamanala, in funcție de programul și stilul de viața al utilizatorilor. In plus, in cazul in care apare o problema in funcționarea centralei, aplicația va transmite o notificare proprietarului, dar și centrului de service, daca este activat serviciul de service la distanța. Nu in ultimul rand, Ariston NET aduce aminte utilizatorului si de momentul potrivit pentru revizia centralei, generand totodata rapoarte legate de consumul de energie. Odata cu lansarea aplicatiei Ariston NET, compania vine in intampinarea noilor cerinte ale clientilor locali de centrale termice. Astfel, acestia sunt tot mai interesati de produse de ultima generatie, ce asigura reduceri considerabile de costuri, cum este cazul centralelor termice in condensare. Potrivit reprezentantului companiei, piata locala de centrale termice din Romania se afla in plina maturizare, romanii punand accent pe serviciile conexe precum service si garantii, pe functiile oferite, pretul nemaifiind principalul criteriu de achizitie. Aceasta orientare este tot mai vizibila incepand cu septembrie 2015 cand, odata cu introducerea normativelor europene ErP, centralele termice in condensare au castigat tot mai mult teren datorita avantajelor precum consumul redus de gaz si emisiile reduse de noxe. „Piata de centrale termice se indreapta tot mai mult catre segmentul inlocuirilor produselor instalate in urma cu peste 10 ani. Desigur, un procent important este detinut si de noile instalari, acestea fiind, de cele mai multe ori, determinate de debransarile de la sistemul centralizat de incalzire", a completat Catalin Draguleanu.

Numarul debransarilor a crescut cu 78%  in primele 8 luni din 2016, comparativ cu anul anterior 

Conform unei analize realizate de Ariston Thermo Romania, de la inceputul anului si pana la finele lunii august, 10.736 de familii din Romania au luat decizia de a renunta la sistemul centralizat de incalzire. Numarul acestora este cu 78% mai mare comparativ cu cel raportat in perioada similara din 2015. Astfel, cele peste 10.700 de familii au optat pentru un sistem propriu de incalzire, centrala termica cu functionare pe gaz fiind principala alegere. „Studiile derulate periodic arata ca romanii inteleg tot mai mult avantajele unei centrale termice proprii si sunt tot mai receptivi catre noile tehnologii in acest sens. Astfel, datele oficiale arata ca, din anul 2012 si pana in prezent, peste 202.674 de familii au decis sa renunțe la sistemul centralizat de incalzire, iar cea mai mare parte a acestora a optat pentru instalarea unei centrale termice de apartament pe gaz", a mai adaugat Catalin Draguleanu. Raportat la situatia din primele opt luni din acest an, conform datelor ANRSC, in topul judetelor unde s-au raportat cele mai multe debransari se afla Galati, unde 3.670 de apartamente figureaza ca debransate. Pe locurile urmatoare in top se afla Timis, cu peste 2.200 de apartamente, si Hunedoara, cu peste 1.700 de familii ce au renuntat la sistemul centralizat. „Din 2002 si pana in prezent, sistemul centralizat din Romania a pierdut cca. 50% dintre abonati. Astfel, daca in 2002 erau bransate cca. 2,48 milioane de locuinte, la finele lunii august 2016 mai erau racordate doar 1,25 milioane de locuinte. In acelasi timp insa, parcul de centrale termice instalate a crescut substantial, cu cca. 436%, de la cca. 410.000 de unitati in 2002, la peste 2,2 milioane in acest moment", a afirmat Catalin Draguleanu.

Harta incalzirii - tot mai putine locuinte bransate in intreaga tara

Analiza realizata de Ariston Thermo Romania pe baza datelor raportate de ANRSC mai arata ca, la finele lunii august 2016, doar 26% dintre locuintele din mediul urban din Romania mai erau bransate la sistemul centralizat de incalzire. De asemenea, in 9 judete din tara intreaga populatie a ales debransarea si foloseste sisteme proprii de incalzire a locuintei. In plus, alte 13 judete au mai putin de 10% dintre locuinte racordate la CET-uri. „Alte 17 judete din Romania mai au bransate doar intre 10 si 50% dintre locuinte, in timp ce doar doua judete si Capitala mai au conectate putin peste 50% dintre apartamente", a aratat Country Managerul companiei. De asemenea, acesta a subliniat ca Bucuresti este orasul care insumeaza cca. 45% din totalul apartamentelor bransate la sistemul centralizat de incalzire din Romania.

Ce economii aduce instalarea unei centrale termice

Dincolo de confortul sporit oferit de instalarea unei centrale termice cu functionare pe gaz, romanii pot obtine si economii majore. Astfel, daca la nivel national pretul mediu al gigacaloriei facturate catre populatie este de 220 de lei, iar cel de productie este de 353 lei, pretul pentru producerea unei Gcal de o centrala termica in condensare ajunge la aproximativ 163 de lei. „Prin comparatie cu pretul mediu al Gcal furnizate de catre sistemul centralizat de incalzire, economia adusa de instalarea unei centrale termice pe gaz este de cca. 26%. Cu toate acestea, exista si judete unde economiile pot fi chiar mai mari de atat. Astfel, in Constanta, Timis sau Arad, costul de facturare al gigacaloriei produse de CET este cuprins intre 441 lei si 244 lei, cu mult mai mare comparativ cu media nationala de 220 lei, iar reducerea valorii facturii de incalzire poate fi de pana la 63%", a mai spus reprezentantul companiei. In ceea ce priveste costurile pentru incalzirea si producerea de apa calda menajera, analiza Ariston a aratat ca, in medie, pentru un apartament cu doua camere (60 mp), romanii care au ales instalarea unei centrale termice pe gaz pot face economii de cca. 48% la factura de incalzire comparativ cu cei care sunt inca racordati la CET. Prin comparatie cu o locuinta ce dispune de un sistem de incalzire propriu cu functionare pe curent, economiile pot fi de pana la cca. 300%.

Amortizarea investitiei in centrala termica se realizeaza in cca. 2 ani

Calculele Ariston Thermo Romania au aratat, de asemenea, ca investitia in achizitia unei centrale termice in condensare este de cca. 2.850 lei, in timp ce suma necesara realizarii intregii instalatii (centrala termica, costuri de debransare, instalatia de gaz si centrala termica) pentru un apartament mediu de 80 mp ajunge la cca. 7.800 lei. „In functie de costul gigacaloriei furnizata de CET-ul din judet, amortizarea investitiei in centrala termica se poate face intre 2 si 4 ani, in timp ce amortizarea investitiei pentru intreaga instalatie ajunge la cca. 6 ani", a incheiat Catalin Draguleanu.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Ariston_NET_hand.PNG
centrale termice boilere electrice ariston net
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0970 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034939 (s)